10. august 2020
Når Kræftens Bekæmpelses landsindsamling løber af stablen søndag den 16. august, men i Odsherred bliver indsamlingen udelukkende digital.
Når Kræftens Bekæmpelses landsindsamling løber af stablen søndag den 16. august, men i Odsherred bliver indsamlingen udelukkende digital.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kræftens Bekæmpelse samler ind digitalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kræftens Bekæmpelse samler ind digitalt
Odsherred - 31. juli 2020 kl. 12:56
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når Kræftens Bekæmpelse søndag den 16. august holder sin store landsindsamling, vil der ikke blive ringet på døre i Odsherred.

Lokalforeningen i Odsherred har nemlig besluttet at indsamle digitalt. De sker i forlængelse af corona-situationen.

Indsamlingen foregår i de tre afdelinger Nykøbing-Rørvig, Trundholm og Dragsholm, og det er de tre kampagneledere, som har besluttet, at indsamlingen skal holdes digitalt - via MobilePay.

Formanden for Kræftens Bekæmpelse i Odsherred Kommune, Lena Klausen, oplyser, at der sidste år var 304 indsamlere i Odsherred ved landsindsamlingen. Sidste år blev der indsamlet omkring 375.094 kr. ind i Odsherred.

I 2018 var der 286 indsamlere, som fik i alt 349.785 kr. i bøsserne.

- Det er lidt op ad bakke i år. Indsamlingen er flyttet tre-fire måneder i stedet for i marts. Og det vil også betyde, at landsindsamlingen kan blive påvirket af, at andre landsindsamlinger også bliver afholdt i løbet af efteråret, fortæller Lena Klausen, som fortsætter:

- Vi har også indsamlere og indsamlingsledere, som selv er i risikogruppen, dem vil vi gerne passe på. Derfor synes vi, det er en god lejlighed til at afprøve nye veje som denne digitale løsning. Kræft holder ikke pause, fordi corona-virussen har ramt os. Så vi har brug for al den økonomiske hjælp, vi kan få.

Den digitale indsamling stiller andre krav til Kræftens Bekæmpelse.

- Men kampagnelederne har virkelig knoklet, og vi håber, at Odsherreds befolkning vil hjælpe med at indsamle digitalt, siger Lena Klausen.

I 2019 var der i Danmark over 3.000 frivillige og ca. 26.000 indsamlere, som samlede over 35 mio. kr. ind ved landsindsamlingen.

Pengene fra landsindsamlingen går til kræftforskning, behandling og patientstøtte.

Kræftens Bekæmpelse blev grundlagt i 1928 og har over 400.000 medlemmer.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk