18. oktober 2019
Trommeslager og orkesterleder Snotte Kirk giver koncert i Kulturhus Pakhuset med sin kvintet. PR-foto
Trommeslager og orkesterleder Snotte Kirk giver koncert i Kulturhus Pakhuset med sin kvintet. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Koncert med Ellingtons arvtager i Pakhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Koncert med Ellingtons arvtager i Pakhuset
Odsherred - 14. maj 2019 kl. 17:20
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den norske, dansk bosatte trommeslager og komponist Snorre Kirk kan bade sig i anmelder-roser for sine fire albums som orkesterleder.

Lørdag den 18. maj giver den raffinerede trommeslager koncert med sin kvintet til lørdagsjazz i Kulturhus Pakhuset i Nykøbing Sjælland.

Snorre Kirk Quintet består - udover orkesterlederen selv - af Jan Harbeck på tenorsax, Tobias Wiklund, kornet, Magnus Hjorth, klaver, og Lasse Mørck, bas.

Kirk debutalbum »Blues Modernism« fra 2012 scorede JazzSpecial-Prisen som årets udgivelse og to nomineringer til Danish Jazz Awards, og Kirk sammenlignes i originalitet og blues-feeling med banebrydende jazz-korifæer og orkesterledere som Duke Ellington, Miles Davis og Charles Mingus.

De efterfølgende udgivelser »Europa« og »Drummer & Composer« banede vejen for et internationalt gennembrud. Albummet »BEAT« fra sidste år er hans hidtil mest ambitiøse og spækket med eksotiske rytmer og farverige kompositioner.

Snorre Kirk har i en årrække været fast gæst på internationale jazzklubber og -festivaler og gjort sig bemærket som sideman for nogle af de mest prominente jazz-navne fra Skandinavien og amerikanske stjernenavne som sanger og pianist Diane Schuur, tenorsaxofonist Stephen Riley og pianist Eric Reed.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk