25. november 2017
Komponisten Jens Keller har tilrettelagt et bredt program for fødselsdagskoncerten i Mysore - med ballet, operasang og piano. PR-foto
gallery icon

Se billedserie

Komponisten Jens Keller har tilrettelagt et bredt program for fødselsdagskoncerten i Mysore - med ballet, operasang og piano. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Komponist spiller for øverste åndelige leder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Komponist spiller for øverste åndelige leder
Odsherred - 17. maj 2017 kl. 20:49
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Komponist Jens Keller, der i mere end 25 år har boet i Rørvig, nu flyttet til skærgårdsøen Aspö i Sydsverige men fortsat meget knyttet til Odsherred, er omdrejningspunktet for et større fremstød for vestlig, klassisk musik og ballet i Mysore i den indiske delstat Karnataka.

Han har i en årrække haft forbindelse til Sri Swamiji, landets øverste åndelige leder, og har flere gange givet koncerter i Indien.

- Sri Swamiji er hinduernes svar på den katolske kirkes pave, og når han fylder 75 år den 26. maj, skal jeg stå for en koncert i den store koncertsal »Nada Manthapam«, han har fået bygget i sit ashram ved Mysore, fortæller Jens Keller.

Fødselsdags-koncerten i »Nada Manthapam«, der rummer 50.000 publikummer og er på størrelse med Royal Albert Hall, vil blive overværet af den indiske regering, anført af premierministeren.

Til fødselsdagskoncerten 26. maj har Jens Keller sammensat et program med ballet, danset af dansere fra Den Kongelige Ballet under ledelse af solodanser Ulrik Birkkjær, opera-sang, klaver-musik, samt uropførelse af Kellers værk for klaver og sopran, skrevet til fødselaren.

Programmet består af fyldige uddrag af Tjajkovskijs balletter »Nøddeknækkeren« og »Svanesøen« og fra Khatjaturjans »Spartacus«. Otte dansere fra Den Kongelige Ballet er med og fem teknikere, fordi det meste af musikken er forud-indspillet af et symfoniorkester i Danmark og skal afspilles elektronisk. Jens Keller skal dog akkompagnere undervejs og spiller én af sine egne kompositioner.

- Lige inden pausen bliver et kæmpestort Steinway D-flygel rullet ind på scenen, og jeg skal spille »Consolation No. 3« af Liszt. Solodanser Susanne Grinder fra Den Kongelige Ballet har skabt ny koreografi til klaverværket. Det bliver crème de la crème, siger Jens Keller.

Efter pausen skal Rørvig-komponisten akkompagnere operasanger Cecilie Hjortsberg fra Den Kongelige Opera i Carl Nielsens »Æbleblomst« og »Sænk kun dit hoved du blomst«, efterfulgt af Kellers nyskrevne »A Hymn to Swamiji«.

- Cecilie vil være klædt helt i hvidt, stå med udslået hår og med en blomsterkrans, og når hun har sunget hymnen, vil hun gå ned og give Swamiji kransen om halsen. Det bliver meget smukt, fortæller Jens Keller.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk