21. august 2019
Borgmester Thomas Adelskov (S) er tilfreds med, at der er kommet procedurer for kommunal brug af eksterne konsulenter.  Foto: Marianne Nielsen
Borgmester Thomas Adelskov (S) er tilfreds med, at der er kommet procedurer for kommunal brug af eksterne konsulenter. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen brugte 8,7 mio. på konsulenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen brugte 8,7 mio. på konsulenter
Odsherred - 20. august 2018 kl. 07:15
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Odsherred Kommune har over 2.000 ansatte, men nogle opgaver er så specialiserede eller komplicerede, at det er nødvendigt at hente hjælp fra eksterne konsulenter.

En opgørelse viser, at kommunen i 2017 brugte 8,7 mio. kr. på konsulentydelser. En tidligere undersøgelse viste, at kommunen året før, i 2016, købte for 20 mio.kr. hos selvstændige konsulenter.

De to tal kan imidlertid ikke sammenlignes direkte, da 2017-opgørelsen ikke medtager konsulentydelser til anlægsopgaver. Udgifter til lovpligtige konsulentydelser er også frasorteret. Det drejer sig blandt andet om lovpligtig revision, tolke, vandmålinger, inspektion af elevatorer og brandalarmer.

Borgmester Thomas Adelskov (S) er tilfreds med at få et overblik over, hvilke konsulentopgaver kommunen køber til driftsopgaver.

- Jeg har talt med direktionen om, hvilke kompetencer vi har i huset, og om vi ikke kunne ansætte i stedet for at købe os til ydelserne. Men kigger man ned over listen, er det svært at pege på nogle områder, hvor man kan sige, at det er oplagt at ansætte i stedet for. Konsulentydelserne handler meget om specialviden, siger Thomas Adelskov og gør opmærksom på, at direktionen nu har udformet nogle procedurer i forbindelse med brugen af eksterne konsulenter.

- En direktør eller chef skal fremover inddrages, før man køber konsulentydelser. På den måde kan man løbende se, om der måske er nogle i huset, der kunne stå for opgaven. Det er jeg godt tilfreds med, siger Thomas Adelskov.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk