15. juli 2020
Odsherreds borgmester Thomas Adelskov er overbevist om, at risikoen for voldsomme regnefejl er minimeret i fremtiden. Foto: Peter Andersen
Odsherreds borgmester Thomas Adelskov er overbevist om, at risikoen for voldsomme regnefejl er minimeret i fremtiden. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune skal lære af sine regnefejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune skal lære af sine regnefejl
Odsherred - 21. februar 2019 kl. 08:27
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På tirsdagens økonomiudvalgsmøde i Odsherred Kommune havde politikerne besøg af kommunens eksterne revisorer, og de havde læring med. På baggrund af en regnefejl på 30 mio. kr., har politikerne været nødsaget til at trykke stop til alle nye anlægsprojekter, og den situation vil de ikke i igen.

arrow Læs også: Psykiatriske væresteder rammes af regnefejl

Rådhusbyggeriet i Højby og købet af teaterbygningen i Nykøbing var de to store anlægsprojekter, som revisorerne havde fat i, og her fandt de flere eksempler på, at styringen af økonomien kunne have været bedre, og borgmester Thomas Adelskov (S), er overbevist om, at der med den viden er blevet foretaget ændringer som minimerer risikoen for regnefejlsskandalen.

»Der er meget læring i sådan en gennemgang. For eksempel har vi fået sat ekstra fokus på, hvem der kan lægge tal ind i budgetfasen, og der har nok været for mange, så fremover bliver det forankret i økonomiafdelingen, så fagcentrene meget begrænset kan ændre i de tal vi arbejder med, og så har vi bygget en proces ind i budgetperioden, der gør at tallene bliver valideret fire gange, så det regner jeg med kommer til at give en meget større sikkerhed, så vi ikke kommer til at stå i den slags en anden gang,« siger han til dagbladet Nordvestnyt.

arrow Efter regnefejl: Fuld stop for anlæg
19. februar 2019 kl. 12:57 Opdateret: kl. 09:37
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk