24. oktober 2021
Odsherreds ungeklimaråd skal være med til at sætte den grønne omstilling set med unges øjne på dagsordnen i kommunen. Foto: Elisa Hauerbach
Odsherreds ungeklimaråd skal være med til at sætte den grønne omstilling set med unges øjne på dagsordnen i kommunen. Foto: Elisa Hauerbach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune får ungeklimaråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune får ungeklimaråd
Odsherred - 28. september 2021 kl. 11:46
Af Marianne Nielsen

Nu får Odsherreds unge mulighed for at give kommunens politikere gode råd og input til klimaet og den grønne omstilling.

På borgmester Thomas Adelskovs (S) initiativ bliver der nu etableret et egentligt ungeklimaråd for Odsherred.

- Det bliver Ung i Odsherred, der i samarbejde med Odsherreds Gymnasium der kommer til at stå for det. Jeg har hørt, at der allerede er omkring 10 gymnasieelever, der gerne vil være med, så det kan godt være, at der bliver rift om pladserne i rådet, noterer borgmesteren sig.

Grønne input til byråd
Ideen til et lokalt ungeklimaråd kommer fra Odsherreds lokale repræsentant i det nationale ungeklimaråd under klimaministeriet, Simon Weber Marcussen, Dansk Tang.

Lignende tiltag pibler frem andre steder i Danmark, og i Odsherred håber borgmesteren at ungeklimarådet kan blive en god sparringspartner.

- De skal naturligvis selv definere deres rolle, men jeg synes at vi her i Odsherred har brug for nogle unge, der kan sige noget til os og skabe fremdrift. Og så håber jeg, at de kan komme med indspark til, hvad de unge selv kan gøre og være i spil som en aktiv del af den grønne omstilling i lighed med voksne og ældre, siger borgmesteren.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk