21. oktober 2020
Bakkegården i Hørve oplevede i weekenden to "udvandrede" demente borgere på samme tid. Nu sender byrådet penge til et hegn og adfærdsreulerende tiltag på plejecentret i Hørve og Solvognen i Højby. Foto: Peter Andersen
Bakkegården i Hørve oplevede i weekenden to "udvandrede" demente borgere på samme tid. Nu sender byrådet penge til et hegn og adfærdsreulerende tiltag på plejecentret i Hørve og Solvognen i Højby. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune bevilger 200.000 kr. til dement-hegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune bevilger 200.000 kr. til dement-hegn
Odsherred - 26. maj 2020 kl. 20:34
Af Marianne Nielsen

To plejecentre for demente borgere i Odsherred kan nu begynde at planlægge, hvordan de vil bruge 200.000 kroner på hegn og adfærdsregulerende tiltag.

arrow Læs også: Delte meninger om indhegning af plejecenter for at forhindre demente i at stikke af

Pengene til plejecentrene Bakkegården i Hørve og Solvognen i Højby kommer i kølvandet på sagen om to demente borgere, der i weekenden nærmest samtidig forlod plejecentret Bakkegården på samme tid uden plejepersonalets viden.

Det vakte en del debat på sociale medier og politikerne forlangte en redegørelse over forløbet, og foreslog en form for hegn omkring plejecentrene.

Indhegning af demensafsnit på plejecentre er ikke et ukendt fænomen i Odsherred. Det findes allerede på Baeshøjgård i Vig.

På tirsdagens virtuelle byrådsmøde var det dog ikke uden visse bekymringer, at pengene til dement-hegn blev sendt af sted til plejecentrene.

- Det skal gøres, så det beskytter. Det skal ikke være et fængsel. Vi oplever for tit, at der er borgere der ikke har styr på, hvor de er på vej hen og hvor de hører til. Vi skal gøre det så klogt, at det ikke virker imod hensigten, sagde Arne Mikkelsen (SF).

Thomas Nicolaisen (R) opfordrede til, at man kiggede nærmere på budgettet for ældreområdet de kommende år og ad den vej lavede tiltag, der kan modvirke demente borgeres »udvandringer« fra plejecentre.

Det var Helge Fredslund (V) meget enig i:

- Jeg håber på grundig diskussion, inden vi sætter flere hegn op. Jeg er ikke super tilhænger af hegn, så det skal laves, så det får en god virkning. Det er en dårlig udvikling vi er i gang med, og jeg håber at vi kan se på de midler der skal gives til ældreområdet fremadrettet. Det må være ad den vej vi skal hjælpe dem, der går fra plejecentrene, sagde han på byrådsmødet.

De 200.000 kroner fra byrådet er en del af Erhvervspakke 2 på i alt 15 millioner kroner, som også blev godkendt af et enigt byråd. Erhvervspakken skal sætte gang i en lang række anlægsopgaver og dermed holde hånden under det lokale erhvervsliv.

arrow Demente forlod selv plejecenter: Nu skal der hegn op
25. maj 2020 kl. 13:45 Opdateret: kl. 10:09
arrow Aberne jublede: Glade for at få gæster
23. maj 2020 kl. 13:37 Opdateret: kl. 13:40
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk