14. august 2020
Hvid er den gennemgående tråd i udstillingen. Hvid for uskyld eller for spændetrøjer og det hvide snit.
gallery icon

Se billedserie

Hvid er den gennemgående tråd i udstillingen. Hvid for uskyld eller for spændetrøjer og det hvide snit.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kom på vandretur i galskabens tegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom på vandretur i galskabens tegn
Odsherred - 02. juli 2020 kl. 17:47
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra den 3. juli til medio august kan man komme på en noget usædvanlig spadseretur på det tidligere sindssygehospital i Annebergparken i Nykøbing. Det er Teater Borderline og geo-guide Jessica Grant Jørgensen, der står for turen »i galskabens tegn«.

Galskaben er en to en halv kilometer frit tilgængelig kunstvandringsrute spredt ud i Annebergparkens landskab, hvor man kan møde fortællinger om galskab, udtrykt gennem skulpturer, installationer, billedkunst, teater, podcasts, digte og musik.

- Vi vil gerne give folk mulighed for at reflektere over, hvad galskab er, med basis i, hvad der har været på stedet. De unge i dag bliver kaldt »diagnosegenerationen«, fordi hver femte unge får en diagnose, inden de er fyldt 18 år. Der fokuseres meget på at helbrede og ordne de unge, og vi glemmer måske at tænke over, hvorfor vi har det så skidt, og hvorfor stress og depression nærmest er blevet en folkesygdom, siger projektleder Lise Jørgensen fra teagergruppen Borderline.

Teater Borderline og geo-guide Jessica Grant Jørgensen samarbejder i udstillingen med Anneberg Kulturpark, Røde Kors Odsherred, Ung i Odsherred, Kunstnernetværk O-herred, grundejerforeningen Annebergparken og flere andre aktører.

- Vi har også pop-up koncerter. Jesper Hinze lavede i 1978 et stykke, som hed »sindssyg musik«. Vi har så også et stykke mere nutidigt musikalsk værk, som også er sindssygt, men med en helt anden lyd, fortæller Lise Jørgensen.

Teater Borderline laver teater for især børn og unge, podcasts og fortællinger i fortællerværkstedet samt andre kulturprojekter, der samler på tværs af generationer og etnicitet.

Over 60 personer har bidraget til tilblivelsen af projektet - børn, unge og voksne. Hen over udstillingsperioden vil der også være en række pop-op-events. Særligt under Geopark Festival, som finder sted fra den 3. til den 5. juli, hvor man kan opleve foredrag, særudstilling, teaterforestillilng og guidede rundvisninger.

Galskabsruten har fået støtte fra kultur- og folkeoplysningsudvalget i Odsherred Kommune.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk