

Se billedserie
Der bankes og bores i det gamle skolekøkken på Højby Skole i denne tid, så køkkenet kan været parat efter vinterferien.
- Vi skifter bordplader, og så kommer der nye fronter på, fortæller tømrer Simon Thomsen, som har travlt med boremaskinen.
Han er imponeret over køkkenets stand. For det er nemlig af en god kvalitet, og har lagt bordplade til flere generationer af skolelevers eksperimenter i hjemkundskab, husgerning eller madkundskab uden de store skader. Faget har skiftet navn i de år det er gået, siden Højby Skole i 1972 inviede et spritnyt og topmoderne skolekøkken, men køkkenet har været det samme.
- Wow. Er det virkelig 50 år gammelt, siger Simon Thomsen med en ikke skjult respekt for tidligere tiders gode håndværk.
Skoleleder Cecilie Allerelli glæder sig til at se det nye køkken, som bliver indrettet for 125.000 kroner fra Løkkefonden.
- Madkundskab, som det hedder i dag, er et valgfag i 7.og 8. klasse. Vi tilbyder også håndværk og design, men på sidste hold, valgte alle madkundskab, fortæller Cecilie Allerelli.
Skolekøkkenet har altid været et levende og familieorienteret faglokale. Med de nye amaturer, mere nutidige farver og åbne skabe, bliver det i højere grad indrettet som et effektivt industrikøkken, men stadig med plads til hygge og spisekroge.
- Vi har meget dygtige lærere, som gør meget ud af det, og arrangerer »Master Chef« og lader eleverne benytte urter og grøntsager ude fra vores skolehave, fortæller viceskoleleder, Peter Holm.
Cecilie Allerelli fortæller, at faget ikke kun er populært på grund af den gode hjemmelavede mad, det kaster af sig.
- Det handler også om FNs verdensmål og klima, og det ved vi jo er områder, som eleverne går meget op i, siger Cecilie Allerelli.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her