6. august 2020
Der skulle lige lidt tilvænning til, men nu er fastboende og sommerhusgæsterne ved at vænne sig til hinanden, vurderer Henrik Andersen, brugsuddeler i Højby. Foto: Marianne Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Der skulle lige lidt tilvænning til, men nu er fastboende og sommerhusgæsterne ved at vænne sig til hinanden, vurderer Henrik Andersen, brugsuddeler i Højby. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Købmænd: Der skulle lige lidt tilvænning til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Købmænd: Der skulle lige lidt tilvænning til
Odsherred - 28. marts 2020 kl. 18:51
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Blandt købmændene i Odsherred er der enighed om, at sommerhusgæsterne er kommet meget tidligere end vanligt. Det store påskerykind er kommet en måned for tidligt. Det overrumplede flere, og der måtte bestilles større mængder varer end forventet.

For sommerhusgæsterne skulle også have mad på bordet, og den øgede mængde kunder skulle man lige vænne sig til.

- Der er en tilvænningsperiode, og jeg kan godt forstå, at dagens højdepunkt kan være at komme ind at handle, når man har siddet hele dagen i et sommerhus, men smittefaren er bare markant højere, når hele familien kommer ind, frem for kun en enkelt, siger brugsuddeler i Højby, Henrik Andersen om det faktum, at mange har valgt at »isolere sig« i deres sommerhuse i stedet for de små lejligheder i storbyerne.

- Det er stadig et issue, og det er svært for folk. Det er ikke sådan vi er vant til at agere, men det hjælper på det. De lytter nu, og jeg fornemmer, at der er en god forståelse for at vi allesammen skal bistå med noget, siger han.

Samme situation har udspillet sig i Rørvig, hvor Spar-købmand Henrik Købke Søeborg vurderer, at folk nu har vænnet sig til situationen.

- Jeg synes folk er gode til at vise hensyn, og jeg ser flere, der venter i deres biler og vurderer, hvornår de kan gå ind i butikken, fortæller han.

- Der har været lidt med især grupper af unge, som vi har måttet sende ud af butikken igen, tilføjer han.

I Lumsås vurderer butikschef, at indlemmelsen af sommerhusgæsterne er forløbet stille og roligt.

- Jeg synes, at det er gået fint, siger Palle Olsen.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk