16. januar 2021
Knud Romer på folkemøde-pladsen inden sit foredrag i "Art Talk"-teltet. Han var også på scenen i teltet "De Små Demokrater".
gallery icon

Se billedserie

Knud Romer på folkemøde-pladsen inden sit foredrag i "Art Talk"-teltet. Han var også på scenen i teltet "De Små Demokrater".
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Knud Romer var et tilløbs-stykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knud Romer var et tilløbs-stykke
Odsherred - 07. september 2019 kl. 15:24
Af Stefan Andreasen

Der var tæt pakket i teltet, og mange gæster måtte stå udenfor og lægge øret op ad telt-dugen, da forfatter og reklamemand Knud Romer lørdag eftermiddag talte om vigtigheden af professionel kunst i »Art Talk«-teltet på Folkemødet i Odsherred på Den Rytmiske Højskole.

arrow Læs også: Stor billedserie: 3000 til Folkemødet i Odsherred

- Folk har det med at blande kultur og kunst sammen til ét fedt. Kultur er ligesom, når vi lærer børnene færdselsreglerne, at de ikke må gå over for rødt lys. Det er noget med frivillighed, og noget med, at vi allesammen kan dyppe en pensel i noget maling eller læse i en bog eller skrive på et stykke papir, som vi har lært det i skolen.

- Kunst er noget helt andet - det er tusindvis af øve-timer, det er mennesker der ofrer deres liv til - musikken, billedkunsten, litteraturen. Der er musikere, som udsætter sig for vanvittigt diktatoriske lærere på konservatorierne for at kunne få en violin til at synge smukt i stedet for at lyde som kat, der bliver kørt gennem en blender, lød det fra den speed-snakkende forfatter.

- Tænk, hvis vi i Danmark satsede ligeså meget på at uddanne professionelle musikere, forfattere og billedkunstnere, som der satses på at skabe professionelle sports-udøvere. Hvis vi allerede i skolen lærte vores børn at afkode de sprog, som den professionelle kunst benytter, sagde Knud Romer, der blev interviewet af forfatter Anne-Marie Donslund.

arrow En himmelsk klatretur
07. september 2019 kl. 16:52 Opdateret: kl. 09:24
arrow Mauds fredsdue i mosaikker på folkemøde-klode
07. september 2019 kl. 16:41 Opdateret: kl. 12:19
arrow Find din indre buddha frem
07. september 2019 kl. 15:05 Opdateret: kl. 09:24
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk