17. januar 2021
Efter en ansat på opholdsstedet Ørbækskilde blev knivdræbt den 30.december har der været fokus på, hvordan opholdsstedet blev drevet.
Efter en ansat på opholdsstedet Ørbækskilde blev knivdræbt den 30.december har der været fokus på, hvordan opholdsstedet blev drevet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klokken 20 fik de piller og blev overladt til sig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klokken 20 fik de piller og blev overladt til sig selv
Odsherred - 12. januar 2021 kl. 15:32
Af Martin Hoffmann Kønig

I 2017 flyttede en yngre kvinde ind på Ørbækskilde i Fårevejle, Hun har en bipolar lidelse og hendes mor var begejstret for løfterne fra opholdsstedet var store til hendes datter.

Moderen ønsker at være anonym, og datteren, der er 31 år, bor i dag et andet sted, men hun fortæller, at hun hurtigt blev svært skuffet over virkeligheden på Ørbækskilde.

»Vi blev lovet psykologbehandling, men det blev hurtigt strøget, da først min datter var flyttet ind, badminton blev droppet og sådan var der hele tiden ting, der var lovet, men som blev sløjfet. Det blev hurtigt til en kamp med bostedet for at få de ting til min datter som de havde lovet, og da hun »hu-hej« blev flyttet fra huset på Riisvej til huset på Bøgebjergvej, fandt jeg hende siddende grædende med sine flyttekasser.

Ingen hjalp hende, og huset på Bøgebjergvej er ganske forfærdeligt med skimmel på væggene, vand i kælderen, brandalarmer, der var taget ned og elinstallationer, der hænger ud af væggen, og hvor der på Riisvej var en sovende nattevagt, så blev beboerne overladt til sig selv på Bøgebjergvej,« siger hun.

Kunne ikke passe arbejde

Moderen undrer sig. Kommunerne betaler næsten 2.800 kr. i dagspris for en beboer på opholdsstedet, men pengene følte hun i hvert fald ikke brugt på hendes datter.

»Når klokken var 20 fik min datter udleveret piller, og så kørte nattevagten til Riisvej, og min datter var overladt til sig selv, hvilket kan være ganske skræmmende når man er psykisk sårbar, og nemt kan få angst. Hun fik at vide, at hun bare kunne ringe efter nattevagten, men det er ikke altid nemt, når man er psykisk sårbar. Da min datter via anden aktør fik en jobprøvning på et gartneri, kunne ingen køre hende derud, og hun måtte gå og kom for sent hver morgen, hvilket gav hende endnu et nederlag, og til tider virkede det som om det bare var ren opbevaring,« siger hun.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Ørbækskildes bestyrelsesformand eller leder.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk