22. januar 2021
Odsherred Kommune har en aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at reducere den årlige CO2-udledning med to procent. Foto: Preben Moth
gallery icon

Se billedserie

Odsherred Kommune har en aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at reducere den årlige CO2-udledning med to procent. Foto: Preben Moth
Foto: Preben Moth
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klimaplanen frem mod 2023

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klimaplanen frem mod 2023
Odsherred - 03. december 2020 kl. 14:27
Af Torben Andersen

Klima-og miljøudvalget godkendte forleden klimaregnskabet for 2019, og man så samtidig nærmere på et udkast til handleplan for klimaudvalget.

- Udvalgets medlemmer havde flere indspark til handleplanen, men vi vil gerne lægge et længere tidsperspektiv ind i planen, fortæller udvalgets næstformand, Vagn Ytte Larsen (S).

Udvalget vil derfor i 2. kvartal 2021 holde et særligt temamøde om klimaindsatsen.

- Her vil vi prøve at samle kræfterne om alle de gode idéer, der er kommet. Vi vil gerne se flere år frem, måske helt frem til 2023, fortæller Vagn Ytte Larsen.

Odsherred Kommune indgik i 2010 en samarbejdsaftale med Danmarks Naturfredningsforening om at reducere den årlige CO2-udledning med to procent inden for kommunens eget område.

-Det er fint nok, at man ser år for år, hvordan det er gået. Men det er også godt at få et perspektiv på indsatserne, som der både skal være økonomi til, og som kan lade sig gøre. Men perspektivet skal også være med til at presse organisationen en lille smule, siger Vagn Ytte Larsen, som også peger på, at der er indsatser at gøre uden for selve det kommunale regi, blandt andet i forhold til de mange sommerhuse.

Helge Fredslund (V) ser også gerne, at man får inddraget andre aktører end kommunen i en flerårig klimaplan.

- Det kan være bilister og sommerhusejere, siger Helge Fredslund.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk