26. juni 2019
Nukaka, Smilla og Leonora har i emneugen lært om guddommelig kunst, og har lavet et billede af syndefaldet med Adam på vej ud af rammen.
gallery icon

Se billedserie

Nukaka, Smilla og Leonora har i emneugen lært om guddommelig kunst, og har lavet et billede af syndefaldet med Adam på vej ud af rammen.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klima og skrotrobotter på skoleskemaet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klima og skrotrobotter på skoleskemaet
Odsherred - 09. februar 2019 kl. 09:47
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der har været dyb koncentration i klasseværelserne på Rørvig friskole i denne uge. Ikke fordi der har været udsigt til prøver eller strikse eksamenskrav, men fordi eleverne på tværs af årgange og på vidt forskellig måde har arbejdet med »menneskets aftryk på kloden«.

- Eleverne har virkelig gået op i det med klima og miljø. De har også lært meget om, hvad de selv kan gøre af godt for miljøet, fortæller skoleleder Hanne Lynge Jensen.

Grupperne har ikke kun beskæftiget sig med menneskets klimamæssige aftryk, men også om, hvordan de selv sætter aftryk på kloden - og deres nærmeste omgivelser.

- En gruppe har taget det helt bogstaveligt, så nu har vi fået fod- og håndaftryk på væggenene flere steder på skolen, fortæller Hanne Lynge Jensen.

Ellers har eleverne beskæftiget sig med musik der bevæger mennesket, skrotrobotter, byarkitektur, infrastruktur, guddommelig kunst og i et lokale er gammelt tøj blevet piftet op. Et par store gamle jeans er blevet syet ind og frynset i siderne, så de sidder som smurt på Idun.

- De skal bare have sat nye baglommer på, fortæller den unge re-designer og snor sig som en fotomodel.

Tre små piger på første sal har haft travlt i den gruppe, der har beskæftiget sig med guddommelig kunst. Smilla, Nukaka og Leonora har lavet et billede af syndefaldet. Eva, slangen og æbletræet ses tydeligt.

- Men Adam blev kun til et par ben. Det med en nøgen mand blev lidt for grænseoverskridende, fortæller deres lærer.

Pigerne fniser.
I et andet lokale viser Carl Zeffer sin hjemmebyggede tandlægerobot frem. Den er bygget af dele fra en tablet, en telefon, et forstørrelsesglas.

- Og en masse gaffatape, fortæller Carl Zeffer, mens hans demonstrerer det snurrende tandlægebor.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk