25. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klatreparadis i Ruwell-bygning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klatreparadis i Ruwell-bygning
Odsherred - 20. september 2021 kl. 11:07

Odsherreds Boulders, ved Asker Svenlin, Rørvig, ønsker at omdanne Ruwell-bygning til et klatreparadis, og initiativet fortjener al mulig imødekommenhed, for er det ikke netop aktiviteter i denne retning, som Odsherred Kommune mangler? Kommunen står over for den udfordring at holde på børn og unge i kommunen, for mange unge fravælger Odsherred, fordi kommunen ikke rigtig udtrykker, at den ønsker ungdommen.

Det kan man se på de meget sparsomme mødesteder og aktiviteter henvendt til børnefamilier. Skateboard-ramperne i Nykøbing Sjælland har stået i rådden tilstand og uden lys på stedet i årevis. Rampernes fornyelse blev reddet i sidste stund her i foråret - nok fordi det er valgår. Ellers er det valgte byråd ikke særlig opmærksom på børn og unge.

I medierne erobrer ungegruppen mest opmærksomhed, for der klages over deres mødesteder som bakken i Asnæs, at de ruller på skateboard i Nykøbing osv. Men Odsherred skal jo ikke alene være reservat for turister og ældre borgere - så bliver kommunen i hvert fald en soveby, ikke mindst i vintersæsonen.

Derfor skal vi have initiativer som klatrehallen, som sammen med skateboard imødekommer behov hos de unge. Det har man jo lugtet lunten af globalt, hvor klatring og skateboard netop var nye sportsgrene til OL i Tokyo. Hvis vi så tilføjer parkouranlæg, begynder det at ligne noget.

Ikke mindst i forbindelse med planerne for Campus Asnæs bliver det vigtigt at medtænke et miljø for de unge, der skal tage deres ungdomsuddannelser i Asnæs. Der skal anlægges aktiviteter, cafeer, mødesteder i tilknytning til byens skoler.

Søren Jakobsen
Højby Hovedgade 56

4573 Højby
Kandidat for Nyt Odsherred

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk