28. februar 2020
Fredag middag tog forældre og børn fra Egebjerg til klimademonstration i København. Fra venstre ses Gerda og Jonathan, der  begge går i 3. klasse, Hanne Lerstrup, Jacob Eistrup, lille Margit, Morten Hylleberg og Anton, som går i 1. klasse. Foto: Torben Andersen
Fredag middag tog forældre og børn fra Egebjerg til klimademonstration i København. Fra venstre ses Gerda og Jonathan, der begge går i 3. klasse, Hanne Lerstrup, Jacob Eistrup, lille Margit, Morten Hylleberg og Anton, som går i 1. klasse. Foto: Torben Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klar til klima-demo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klar til klima-demo
Odsherred - 15. marts 2019 kl. 14:51
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Selleri po­wer« stod der på det skilt, som en lille gruppe skolebørn og forældre fra Egebjerg medbragte til fredagens klimademonstration. Gruppen tog af sted - i én bil - klokken 12, og afdelingslederen på skolen i Egebjerg, Thomas Sikora, havde forståelse for elevernes deltagelse i »klimastrejken«.

arrow Læs også: Billedserie: Gymnasieelever strejkede for klimaet

- Jeg ser det ikke som noget problem, når det foregår på denne måde sammen med forældrene. Eleverne kan jo lære meget af en sådan tur, sagde Thomas Sikora og fremhævede, at skolen også lægger stor vægt på miljø.

- Vi skal gøre noget mere for klimaet. Vi skal bygge nogle flere vindmøller og lade være med at grave så meget olie op, sagde Jonathan, der går i 3. klasse.

- Vores politikere sidder bare og snakker og snakker og snakker om klimaet. Men de gør ikke noget ved det, og derfor tager vi i dag til klimademonstration, lød det fra Gerda, som også går i 3. klasse. Anton fra 1. klasse er også irriteret over politikerne.

- De får aldrig gjort noget, sagde han.

En af forældrene, Jacob Eistrup, ønskede at vise børnene, at situationen ikke er håbløs - og at man kan gøre noget. Morten Hylleberg syntes, at klimaspørgsmålet er vigtigere end mange andre emner, som man også kunne bruge sin tid på.

- Klimaet er så vigtigt, at vi skal lægge det pres, der skal til over for beslutningstagerne, fortalte Morten Hylleberg, inden alle syv sprang ind i bilen.

arrow Også Korsør-elever del af klimakamp
15. marts 2019 kl. 16:12 Opdateret: kl. 16:12
arrow Til kamp for klimaet
15. marts 2019 kl. 15:11 Opdateret: kl. 15:11
arrow Unge demonstranter vil vide hvad de kan gøre for klimaet
15. marts 2019 kl. 13:57 Opdateret: kl. 13:58

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk