18. juli 2019
To mand på taget - til højre tagets og ejendommens ejermand, revisor Jan Sander Nielsen og til venstre musiker og Beatles-nørd John Larsen. Privatfoto
To mand på taget - til højre tagets og ejendommens ejermand, revisor Jan Sander Nielsen og til venstre musiker og Beatles-nørd John Larsen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klar til Beatles-koncert på et tag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klar til Beatles-koncert på et tag
Odsherred - 22. januar 2019 kl. 11:37
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Revisor Jan Sander Nielsen, RB Revision i Nykøbing, stiller velvilligt taget på sin ejendom Algade 22 i Nykøbing til rådighed, når det lokale orkester Nice Guys lørdag den 26. januar kl. 11.30 vil markere et verdens-nostalgisk øjeblik: 50-året for The Beatles' sidste, legendariske koncert.

arrow Læs også: Beatles-koncert markeres: Band på jagt efter tag-terasse

Den kaldes »The Beatles' Rooftop Concert«, fordi den foregik fra taget på pladeselskabet Apples hovedsæde på Savile Row i det centrale London.

Helt præcis den 30. januar 1969, men lørdag den 26. januar var det tætteste, Nice Guys kunne komme på den oprindelige dato.

- Det er helt fantastisk, at Jan Sander vil stille sit tag til rådighed for vores tagkoncert.

Det er et helt nyt, kun lidt skrånende tagpap-tag, som aldrig været betrådt før, så vi er meget glade. Han sørger oven i købet for afskærmning, så vi ikke falder ned, og en lift til at løfte pallen med vores instrumenter op på taget, siger en henrykt John Larsen, forsanger og keyboard-spiller i Nice Guys, efter et hurtig besøg på Algade-taget.

I den oprindelige »The Beatles' Rooftop Concert« var Billy Preston inviteret med som keyboard-mand.

Nice Guys vil spille cirka en halv times koncert fra taget over Helsebutikken, hvilket vil sige den oprindelige set-liste med de fem numre »Get Back«, »Don't Let Me Down«, »I've Got a Feeling«, »One After 909« og »Dig a Pony«.

- Hvis folk bliver stående på gaden og vil høre mere udover de fem oprindelige »Rooftop Concert«-numre, spiller vi et par Beatles- ekstranumre, som passer til den instrumentering, vi har valgt, lover John Larsen.

Band-medlemmerne satser på at iklæde sig særdeles varmt tøj til tag-koncerten.

- Jeg kan huske, da jeg var dreng hjemme i Aalborg og spillede trompet i FDF-orkestret, og vi spillede i gågaden i vinterkulden. Det var så koldt, at vi måtte hælde sprit i trompeterne, så ventilerne ikke frøs fast, og vi spillede med handsker, hvor fingerspidserne var klippet af. Det kan godt lade sig gøre, selvom det bliver en kold omgang oppe på taget. I værste fald må vi rykke koncerten ind på Teatercaféen, hvis det bliver helt tosset, siger John Larsen.

Ud over ham består Nice Guys af Jørgen Høj Nielsen, Niels Bugge og Christian Brandt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk