5. juli 2020
Lærkehus har hidtil huset Den Danske Scenekunstskoles efteruddannelsesafdeling, men bliver lukket ved årsskiftet, hvilket har givet anledning til megen lokal kritik.
Lærkehus har hidtil huset Den Danske Scenekunstskoles efteruddannelsesafdeling, men bliver lukket ved årsskiftet, hvilket har givet anledning til megen lokal kritik.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klar besked: Minister, lav din beslutning om

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klar besked: Minister, lav din beslutning om
Odsherred - 27. juni 2020 kl. 07:21
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lukningen af Den Danske Scenekunstskoles afdeling i Annebergparken, i Nykøbing, er ikke i overensstemmelse med ånden i Lov om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner.

Det slår Odsherred Kommunes borgmester, Thomas Adelskov (S), fast, i det brev, som han på vegne af byrådet har sendt til kulturministeren.

Da skolen blev en realitet lagde den daværende kulturminister vægt på, at der skal udbydes uddannelse på alle de lokaliteter, heriblandt Annebergparken, som eksisterer, og at institutionen skal oparbejde stærke, lokale fagmiljøer.

I brevet skriver borgmesteren endvidere, at lukningen af skolen i Nykøbing er i modstrid med regeringens udmeldinger om, at videregående uddannelser skal være spredt ud i landet, og at det klinger huldt når man fra folketinget taler om bedre balance mellem by og land, og samtidig lukker skoler som den i Odsherred.

Borgmesteren sender også sin undren over, at man lukker skoleafdelingen i Nykøbing med den begrundelse, at der skal spares penge til uddannelse, når der samtidig findes en uopsigelig lejekontrakt, der binder skolen til at betale næsten to mio. kr. i tomgangsleje de næste to år, hvis ikke Bygningsstyrelsen kan finde en anden statslige lejer. Borgmesteren slutter brevet af med en opfordring til kulturminister ,Joy Mogensen (S), om at omgøre beslutningen om at lukke Den Danske Scenekunstskole i Nykøbing.

Nordvestnyt har bedt Joy Mogensen om en kommentar, men det er endnu ikke lykkedes at få.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk