14. december 2018
Hans Møller Olsen dukkede op med sin advokat Palle Andersen ved den seks hektar store jagt- og fritidsgrund.  Foto: Helene MacCormac
gallery icon

Se billedserie

Hans Møller Olsen dukkede op med sin advokat Palle Andersen ved den seks hektar store jagt- og fritidsgrund. Foto: Helene MacCormac
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klage over naturfredning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klage over naturfredning
Odsherred - 16. maj 2018 kl. 09:33
Af Helene MacCormac
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et stort naturområde omkring Klint skal fredes, så naturen bevares og offentligheden får bedre adgang til blandt andet de enestående udsigter, området byder på. Repræsentanter for miljøstyrelsen, Odsherred Kommune, Danmarks Naturfredningsforening, medlemmer af miljø- og fødevareklagenævnet og nogle af de mange borgere, hvis ejendomme ligger indenfor det mere end 85 hektar store naturområde, som nu skal fredes, var tirsdag ude på en såkaldt besigtigelse af området. Beslutningen om at frede området blev truffet i maj sidste år.

Det store opbud skyldes, at der er indkommet to klager fra berørte lodsejere i sagen. Den ene klage er over et erstatningsbeløb, som efterfølgende er blevet afklaret. Den anden klage kommer fra tidligere Trundholm-borgmester, Hans Møller Olsen (V), som ejer en seks hektar stor grund på Skovløbervej, som han har sat til salg som fritids- og jagtområde.

Hans Møller Olsen og hans advokat, Palle Andersen, dukkede op under tirsdagens besigtigelsestur, hvor han fremsatte sit syn på sagen for klagenævnets medlemmer og de andre fremmødte. Klagen skyldes uenighed eller tvivl om den del af grunden, der må bygges på og den offentlige sti gennem området, som fredningen indbærer.

- Der har været tvivl om placering af stien, som vi har bedt om at få præciseret, sagde advokat Palle Andersen.

Den præcisering kunne afklares på stedet.

Hans Møller Olsen har i dag et 22 kvadratmeter hus bygget på grunden, men vil gerne give køber af grunden mulighed for at bygge et større hus. Odsherred Kommune fastholder dog, at byggefeltet er udnyttet, så der ikke er rettigheder til at bygge yderligere.

- Det har været et dyrt og besynderligt forløb. Den måde sagen har været håndteret på, har været urimelig, sagde Hans Møller Olsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk