5. juni 2020
Sognepræst Anders Tangaa Jensen måtte lidt mod sin vilje ønske kirkegængerne en god dag uden at give håndtryk.
gallery icon

Se billedserie

Sognepræst Anders Tangaa Jensen måtte lidt mod sin vilje ønske kirkegængerne en god dag uden at give håndtryk.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kirkegang med »gør-det-selv-nadver«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kirkegang med »gør-det-selv-nadver«
Opdateret 21. maj 2020 kl. 14:12
Odsherred - 21. maj 2020 kl. 13:35
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gensynsglæden var mindst lige så stor som afstanden mellem kirkegængerne, da Grevinge kirke efter 10 ugers nedlukning, på kristi himmelfarts dag atter kunne ringe sognebørnene til gudstjeneste.

- Jeg ville give jer et knus, hvis jeg måtte, kom det glædestrålende fra en ældre kvinde.

Håndsprit i våbenhuset

I våbenhuset blev hun og de 14 andre kirkegængere modtaget af en hånspritspumpe, som alle velvilligt sprittede hænderne af i, inden de trådte ind i kirken.

- Vi har normalt plads til 240 i kirken, men i dag har vi spærret hver anden kirkebænk af med silkebånd, og så må der kun sidde to personer på hver. Så vi har plads til 55, fortalte menighedsrådsformand Kirsten Schwartz.

Sammen med menighedsrådets kontaktperson, Helle Knudsen, havde hun haft travlt med at dele kirken op, og lægge ark med dagens salmer ud på kirkebænkene. Salmebøger var nemlig heller ikke tilladt.

Sognepræst Anders Tangaa Jensen havde set frem til at åbne kirken igen.

- Velkommen. Selv om jeg jo ikke er vært, men kun er ansat i marketingsafdelingen. Men lad os komme i gang med gudstjenesten, sagde han med et smil.

Altervin i medicinglas

Kravene om afstand, har gjort det kompliceret af afvikle nadver i kirken. I Grevinge kirke havde man valgt en særlig udgave, hvor altervin på forhånd var hældt op i små medicinglas med låg, og oblaterne lå i små lynlåsposer. Kirkegængerne skulle selv gå op til døbefonten og spritte hænderne af, inden de tog hver et glas og en oblat, og så satte de sig tilbage på deres plads.

- Nogle kirker har droppet nadver. Men vi kaster os ud i det, sagde sognepræsten, som med fagter fra alteret formåede, at få menigheden til selv at indtage nadver-elementerne på rette tid.

Da salmerne var sunget og udgangsbønnen læst, gik sognepræsten som altid ud og stillede sig i våbenhhuset, for at ønske kirkegængerne en god dag.

- Men jeg giver ikke hånd, understregede han.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk