21. maj 2019
Artprint af Ole Fick - »Personligt Indgreb« hedder værket. PR-foto
gallery icon

Se billedserie

Artprint af Ole Fick - »Personligt Indgreb« hedder værket. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kendte, krøllede hjerner i spil i kulturhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kendte, krøllede hjerner i spil i kulturhus
Opdateret 12. december 2018 kl. 15:49
Odsherred - 12. december 2018 kl. 14:01
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kulturhus Pakhuset i Nykøbing Sjælland - med bibliotek, kunstgalleri og musikscene - smelter i februar for første gang helt sammen om én stor, fælles satsning, en fælles tema-måned i den stille vintertid med aktiviteter alle dage. En slags festival, en brobygning mellem musik, billedkunst, litteratur og videnskab, koncerter, udstillinger, videnskabelige foredrag, litteratur-saloner, kunstneriske performances - under betegnelsen »Den krøllede hjerne«.

Gæster i biblioteks- og kulturhusbygningen vil kunne møde kendte forfattere, tænkere og debattører som Knud Romer og Tor Nørretranders og kendte malende musikere som Ole Fick, Thomas Agergaard, Billie Koppel og Carsten Dahl, hvoraf nogle af dem både giver koncerter på Pakhus Scenen og udstiller billedkunst i Pakhus Galleriet i temadagene, mens andre kun udstiller.

Naturvidenskab og billedkunst smelter sammen hos Birgit Løkke, der er billedkunstner, percussionist og komponist og studerer musikkens indvirkning på kræftceller. Thomas Højrup er praktiserende læge, billedkunstner og musiker. Begge skal udstille billedkunst i Pakhus Galleriet og holde workshopper i tema-måneden »Den krøllede hjerne«.

Gæsterne vil også kunne møde hjerneforsker, jazzbassist og komponist Peter Vuust, der vil tale om musikkens påvirkning af hjernen og om menneskets særlige evne til at udøve og bearbejde musik.

Der bliver også lokalt bidrag til tema-måneden, når Odsherred Sangskriverklub inviterer til en aften med »SindssygeSange«, skrevet til psykiatrihospitalets 100-års jubilæum i Nykøbing.

- Vi har længe haft et stort ønske om at sætte noget i gang, som binder Kulturhus Pakhuset sammen, bibliotek, galleri, musikscene og fællesspisning. Vi har valgt temaet »Den krøllede hjerne«, fordi der skal bygges bro på tværs af de skabende kunstarter og til videnskaben. Samtidig signalerer det, at vi skal møde en masse mennesker, som ser tingene på en anden måde end de fleste, siger leder af Odsherreds Biblioteker og Kulturhuse, Jesper Lorentz Berthelsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk