1. oktober 2020
Mads Bøttger, der ejer Dragsholm Slot, føler sig uretfærdigt behandlet, efter at slottet fik en bøde for at ansætte en person uden arbejdstilladelse.
Mads Bøttger, der ejer Dragsholm Slot, føler sig uretfærdigt behandlet, efter at slottet fik en bøde for at ansætte en person uden arbejdstilladelse.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kendt slot nægter at betale bøde for albansk kok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kendt slot nægter at betale bøde for albansk kok
Opdateret 22. august 2019 kl. 23:17
Odsherred - 21. august 2019 kl. 14:27
Af Martin Hoffmann Kønig

De har et særdeles populært og anerkendt køkken på Dragsholm Slot. Maden er en Michelin-stjerne værd, og det har givet genlyd i det meste af verden.

arrow Læs også: Retssag mod berømt slotskøkken udskudt

Derfor kommer der tit udenlandske kokke og banker på slottets dør, for at få lov at være med og lære om det nordiske køkkens hemmeligheder.

Sådan var det også da en kok fra Albanien tidligere på året kontaktede slottet for at høre om han måtte arbejde hos chefkok Claus Henriksen, og det måtte han. Ifølge slottets ejer, Mads Bøttger, er man stærkt opmærksom på, at alle papirer er på plads, særligt når der ansættes udenlandsk arbejdskraft, og derfor overrumplede det også, da politiet dukkede op og hævdede, at den albanske kok arbejdede ulovligt på slottet.

Siden fik slottet en bøde for det myndighederne anser som en ulovlig ansættelse af person uden arbejdstilladelse, men så nemt giver Mads Bøttger sig ikke, for han er ikke i tvivl om, at slottet har retten på sin side, og at alle regler er overholdt.

»Han blev ikke ansat før han fik sin arbejdstilladelse. Det var en kok fra Albanien, der kom til landet, og spurgte om han måtte arbejde i køkkenet hos Claus(Henriksen, red.). Da hans turistvisium udløb tog han hjem igen, og så søgte vi et arbejdsvisum, før vi ansatte ham og han kom tilbage. Vi mener, at vi har handlet fuldstændig efter reglerne. I vores branche kommer der hele tiden folk fra hele verden, og vi er altid super påpasselige med ikke at begå nogle fejl, og vi er helt overbeviste om, at der var orden i hans papirer, så vi har bedt om at få sagen prøvet i retten, for vi har altid udenlandske ansattes pas og opholdstilladelse liggende,« siger han til Nordvestnyt.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk