18. september 2020
Maja Lisa Engelhardts »Kornaks« fra 2001- om frodighed og frugtbarhed i det opdyrkede land - ét af syv værker i den storslåede cyklus, der har hængt i det socialdemokratiske grupperum på Christiansborg. I 2021 kan serien ses på Odsherreds Kunstmuseum. Foto: Narayana Press
gallery icon

Se billedserie

Maja Lisa Engelhardts »Kornaks« fra 2001- om frodighed og frugtbarhed i det opdyrkede land - ét af syv værker i den storslåede cyklus, der har hængt i det socialdemokratiske grupperum på Christiansborg. I 2021 kan serien ses på Odsherreds Kunstmuseum. Foto: Narayana Press
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pillet ned fra socialdemokratisk rum på Christiansborg: Nu skal de vises på lokalt museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pillet ned fra socialdemokratisk rum på Christiansborg: Nu skal de vises på lokalt museum
Opdateret 17. september 2020 kl. 13:15
Odsherred - 17. september 2020 kl. 08:28
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Maja Lisa Engelhardts monumentale, naturskildrende maleri-cyklus, der tidligere har udsmykket tre vægge i Socialdemokratiets grupperum på Christiansborg, skal udstilles på Odsherreds Kunstmuseum i Asnæs i 2021.

Kunstmuseeet har netop indgået en aftale med Christiansborgs kunstsamling om at låne Maja Lisa Engelhardts storslåede serie på syv kæmpestore, abstrakte landskabsmalerier, som frem til 2019 udsmykkede væggene i Socialdemokratiets grupperum på Christiansborg, oplyser museumsleder Britta Tøndborg.

Maja Lisa Engelhardt skabte udsmykningen til grupperummet i 2001.

Det var Henrik Sass Larsen, der i 2019 tog initiativ til at udskifte Engelhardts landskabsmalerier med en serie store malerier af Jacob Brostrup, der i billed-tableauer beskriver Socialdemokratiets historie.

- Maja Lisa Engelhardts syv kæmpe-billeder er en tematisk serie, hvor hun opsummerer sin oplevelse af det danske landskab og sin egen forbindelse til naturen.

- Samtidig er det en rejse i danmarkshistorien, gennem det danske landskab i årstiderne, med religiøse noter. Det er et hovedværk i kunstnerens karriere, siger Britta Tøndborg.

Det gav stor offentlig debat, da Maja Lisa Engelhardts udsmykning blev udskiftet med nye værker af Jacob Brostrup. Hverken Britta Tøndborg eller Maja Lisa Engelhardt ønsker nu at gå ind i den diskussion.

- For os handler det om, at et af Maja Lisa Engelhardts hovedværker, der hidtil har været ophængt i et lukket forum, nu bliver tilgængeligt for den brede offentlighed. Alle får chancen for at opleve malerierne nu, og det er kunstneren oprigtigt glad for, siger Britta Tøndborg.

Museumslederen håber at kunne låne malerierne i fem måneder i 2021 - hen over forår, sommer og efterår.

Udstillingen skal hænge i museets særudstillingsrum.

- Jeg har målt væggene, og de syv store malerier kan godt hænge der.

- Maja Lisa Engelhardt står for ophængningen, og hun vil til udstillingen fremstille nogle nye værker, som skal spille op imod serien fra Christiansborg, siger Britta Tøndborg.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk