21. september 2021
Den karismatiske stjerne-fløjtenist Alena Walentin blæste den 30. udgave af Odsherreds Kammermusikfestival i gang torsdag. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Den karismatiske stjerne-fløjtenist Alena Walentin blæste den 30. udgave af Odsherreds Kammermusikfestival i gang torsdag. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Karismatisk fløjtespil til festival-åbning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Karismatisk fløjtespil til festival-åbning
Odsherred - 29. juli 2021 kl. 23:20
Af Stefan Andreasen

Den karismatiske fløjte-virtuos Alena Walentin satte fokus på kvindelige, klassiske komponister i første afdeling af åbningskoncerten ved Odsherreds Kammermusikfestival - den 30. i rækken - i Højby torsdag.

Hun spillede blandt andet musik af de forholdsvis ukendte franske, kvindelige komponister Mélanie Hélène Bonis og Louise Farrenc; begge fra en tid, hvor klassisk musik var en mande-verden.

Med sig havde Alena Walentin pianist Berit Johansen Tange og cellist Mathias Beyer Karlshøj.

Efter pausen i koncerten fik publikum lejlighed til at høre Debussys Sonate for cello og klaver, samt romantikeren Carl Maria von Webers Trio i g-mol for fløjte, cello og klaver.

Festivalen er rykket til Borren - Højby Kultur- og Idrætscenter, hvor akustikken viser sig at være virkelig god.

De tre instrumenter blev skilt lydmæssigt fint ud og kom til deres fulde ret. Akustikken er så god og sportshallens arkitektur så spændende, at man glemte opstregning, basketkurve og boldnet og lod musikken strømme uhindret ind.

Kammermusikfestivalen fortsætter fredag den 30. juli med koncert med det stærkt spillende Europäische Kammerphilharmonie med den blændende russiske trompetist Cyrill Gussaroff og den usbekiske, lige så virtuose, violinist Michael Kibardin som solister.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk