17. februar 2019
Steffen Lund var glad for at vise de erhvervsrettede 10. klasser i Fårevejle frem, da statsministeren onsdag kiggede forbi. Foto: Per Christensen.
Steffen Lund var glad for at vise de erhvervsrettede 10. klasser i Fårevejle frem, da statsministeren onsdag kiggede forbi. Foto: Per Christensen.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Karakterkrav har gavnet erhvervsuddannelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Karakterkrav har gavnet erhvervsuddannelser
Odsherred - 14. september 2018 kl. 19:56
Af Helene MacCormac
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Odsherred: Siden 2015 er andelen af unge der søger ind på erhvervsuddannelserne steget støt. Fra et niveau i 2015 på kun 19 procent, er det i dag på godt 29 procent - og altså næsten hver tredje af de unge i Odsherred - der søger en erhvervsuddannelse efter endt grundskole. Det er tal, som får direktør for EUC Nordvestsjælland Steffen Lund til at smile.

- Den gode nyhed er også, at der de sidste to år har været et dramatisk fald i antallet af unge, som dropper ud, siger Steffen Lund.

Han mener også, at de adgangskrav til uddannelserne, som blev indført i 2016, har været med til at reducere frafaldet.

- De har gjort eleverne mere uddannelsesparate og har været gavnlige for studiemiljøet. Og så har vi nogle meget dygtige og engagerede medarbejdere, som udviser stor omsorg for, at de unge mennesker kommer igennem, Vi er ikke den skraldespand, som vi var tidligere, hvor vi af og til fik unge, som var der, fordi de ikke kunne komme ind andre steder, siger han.

Det er hans erfaring, at stort set alle de elever, som gennemfører en erhvervsrettet 10. klasse i Fårevejle, også fortsætter med at tage en erhvervsuddannelse - og gennemføre den.

- Der er helt klart kommet større respekt om erhvervsuddannelserne i takt med øget vækst, som har skabt et større behov for faglærte. Samtidig får de unge praktikpladser. Det var tidligere et problem at begynde en uddannelse med udsigten til, at man nok ikke kunne få en praktikplads. Endelig har de unge også oplevet, at de som faglærte kan komme til at tjene flere penge end de af deres klassekammerater, som vælger akademikervejen, siger Steffen Lund.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk