21. maj 2019
Marianne og Ralph Bollhorn sammen med sønnen Theis.
Marianne og Ralph Bollhorn sammen med sønnen Theis.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmper for overvågning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmper for overvågning
Odsherred - 14. juni 2018 kl. 10:42
Af Helene MacCormac
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det bliver en tavs markering af et problem, når godt 22 forældre og pårørende til hjemmeboende børn eller familiemedlemmer med funktionsnedsættelse tirsdag i næste uge deltager i et åbent samråd med socialminister Mai Mercado (K). Ralph og Marianne Bollhorn fra Kongsøre er forældre til den 22-årige svært handicappede Theis. Indtil for 11 år siden var han en helt almindelig dreng, som gik i skole og spillede fodbold og golf. Han mistede sin søster under tragiske omstændigheder, og kort efter begyndte han at få en række epileptiske anfald, som har skadet hans hjerne.

Theis Bollhorn befinder sig i dag på et udviklingsmæssigt niveau svarende til et et-to-årigt barn. Han har ingen tale, og skal have hjælp til alle funktioner. Om natten vågner han ofte og skal hjælpes på toilettet, have medicin gennem en sonde i maven eller støttes til at komme igennem et af sine mange krampeanfald.

Nye regler har betydet, at en række borgere som Theis Bollhorn har mistet deres ret til at få dækket udgifter til personale, som kan hjælpe med den overvågning, som der er behov for.

- Vi har faktisk fået en rigtig god og respektfuld behandling af Odsherred Kommune, og får stadig hjælp til overvågning af Theis. Borgere i andre kommuner har oplevet, at alt hjælp til overvågning er blevet skåret væk fra den ene dag til den anden. Det har da undret os, at Mai Mercado ikke virker interesseret i at løse problemerne for de godt 300 hjemmeboende borgere med funktionsnedsættelse, som er blevet ramt af de nye regler. Vi vil have politikerne til at være deres ansvar bevidst og protestere imod, at der sker diskriminering og forskelsbehandling mellem handikappede. Det er de mentalt svageste og mest sårbare, som det går ud over, siger Marianne Bollhorn.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk