21. september 2020
Bjørn Monberg dirigerer som de tidligere år et kæmpekor, orkester og solister i Nykøbing Sj. Kirke.
gallery icon

Se billedserie

Bjørn Monberg dirigerer som de tidligere år et kæmpekor, orkester og solister i Nykøbing Sj. Kirke.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpekor skal synge »Messias« i kirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpekor skal synge »Messias« i kirke
Odsherred - 06. december 2018 kl. 06:28
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter et par måneders forberedelser er der nu gang i de sidste tilretninger af Händels pragt-oratorium »Messias« i Nykøbing Sjælland Kirke, hvor der tirsdag var prøver med kor og solister. Lørdag den 8. december er der en sidste prøve før opførelsen kl. 16.

Bjørn Monberg, leder af Odsherred Musikskole, står som de tidligere år i spidsen for et kæmpekor på 70 amatør-korsangere fra nær og fjern, der vil kunne få kirken til at vibrere i »Hallelujah«-satsen og i ørehængeren »Glory to God in the highest«.

Grundstammen er 20 sangere fra Ringstedkoret, som Bjørn Monberg til dagligt dirigerer. Dertil kommer sangere fra Odsherreds mange kor, klassiske og rytmiske, og fra Holbæk-kor.

Det store »Messias«-kor akkompagneres af musikere fra københavnske orkestre; violinist Walter Gaffron er koncertmester og har sammensat strygergruppen med fire violiner, to bratscher, cello og kontrabas. Desuden medvirker Anne Lind på trompet. Pianist Jens Andersen tager sig af cembaloet.

Fire professionelle solister er i front: Sopran Ann-Marie MacFarlane, alt Nana Bugge Rasmussen, tenor Anders Christensen og bas William Jønck Pedersen.

»Messias« er ikke - som Bachs »Juleoratorium« - en dramatisering af juleevangeliet, men tager udgangspunkt i historien om Jesus - profetierne, fødsel, død og opstandelse, visionen om genkomsten.

Ved koncerten opføres ikke samtlige 210 sider i »Messias«-nodehæftet.

- Vi synger hele første del - juledelen - og et stort uddrag af anden og tredje del med de kendte satser, fortæller Bjørn Monberg.

Det er fire år siden, han sidst stod i spidsen for opførelsen af »Messias« i Nykøbing Sjælland Kirke. Det er menighedsrådet, der står bag projektet i samarbejde med Odsherred Musikskole.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk