28. maj 2020
Der var flyverdragter, små huer og barnevogne mellem rækkerne af kål, beder og porrer. Foto: Helle Nordgaard.
gallery icon

Se billedserie

Der var flyverdragter, små huer og barnevogne mellem rækkerne af kål, beder og porrer. Foto: Helle Nordgaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kålhoveder blev høstet af 225 børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kålhoveder blev høstet af 225 børn
Odsherred - 23. oktober 2019 kl. 16:47
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fårevejle: Der var kålhoveder på størrelse med de yngste poder og gigantiske majsplanter, da ikke færre end 225 børn tirsdag formiddag trodsede det kedelige efterårsvejr, og drog til Geoparkens besøgsmark i Fårevejle, hvor årets mange grøntsager blev skåret af eller hevet op af jorden, så de kunne komme med hjem til børnehaver og skolekøkkener, hvor de vil indgå i institutionernes madlavning eller undervisning.

- Det er gået rigtig godt. Der har været små huer og flyverdragter over det hele mellem kålrækkerne, fortalte en begejstret Helle Nordgaard fra Geopark Odsherred, da de sidste børn så småt havde forladt marken igen.

225 børn fra daginstitutioner, skoler og et enkelt bosted, havde valgt at komme forbi marken.

- Det er rekord mange børn, vi har haft her i dag. Vi plejer at beholde grøntsagerne på besøgsmarken til ugerne efter efterårsferien, og skal også hørste i næste uge. Vi lader porrer og en del af kålene stå tilbage til eleverne på EUC, som sagtens kan høste dem løbende i løbet af vinteren, sagde Helle Nordgaard.

Geopark Odsherred har i samarbejde med lokale landmænd og agronomer åbnet en besøgsmark på Lammefjorden. Marken ligger på hjørnet imellem Adelers Allé og Rådhusvej ved rundkørslen og grænser op til det tidligere rådhus i Fårevejle Stationsby.

- Sommeren igennem har marken været brugt til blandt andet Lammefjords-safari og er også en del af den ti kilometer lange oplevelsesrute på Lammefjorden, som Geoparken også står for.

- Nogle af de lidt større børn kunne godt huske, at de havde været her sidste år. Det er en god tradition, hvor børnene samtidig får en fin fornemmelse af, hvor fødevarerne kommer fra, siger Helle Nordgaard.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk