26. marts 2019
Obelix - rørende leveret af Christiane Bjørg Nielsen - elsker jo spidstegt vildsvin over sagte ild, så han har kæmpe jule-nedtur, fordi vennerne er blevet veganere.
gallery icon

Se billedserie

Obelix - rørende leveret af Christiane Bjørg Nielsen - elsker jo spidstegt vildsvin over sagte ild, så han har kæmpe jule-nedtur, fordi vennerne er blevet veganere.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Obelix med jule-nedtur - vennerne er blevet veganere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Obelix med jule-nedtur - vennerne er blevet veganere
Opdateret 16. november 2018 kl. 21:40
Odsherred - 15. november 2018 kl. 23:59
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Galler-tyksakken Obelix - rørende leveret af skuespiller Christiane Bjørg Nielsen - elsker jo som bekendt spidstegt vildsvin, ristet over en sagte ild, så han har kæmpe jule-nedtur på Odsherred Teater, fordi vennerne er blevet veganere og tygger plantefars og kål.

Den muntre, lumre, julebanko-varieté »Godt pyntet« havde premiere på teatret i Nykøbing Sjælland torsdag.

Det herlige twist med at liste samfundsaktuelle emner ind i nye omgivelser går igen i flere sketches, blandt andet i Christiane Bjørg Nielsens glans-nummer som dameglade Johnny, der vipper med bukse-bulen og hylder klimaforandringer og varme, topløse somre i sangen »Klima!«, frit efter Elvis-klassikeren »Fever«.

Teatret kommer også med et bud på, hvordan man overlever julens familiære skærmydsler og kvababbelser - din kære familie skal bare have sprut i lange baner, simpelthen marineres: And i portvin, urter i blød i Dry Martini, whisky-marineret flæskesteg, svesker i Ouzo-bad, lyse kartofler i vodka, brune i mørk rom, risalamande med ris vædet i White Havana Club, mandler i likør, cremet White Russian i stedet for flødeskum.

- Marinér din familie, gi' dem sprut, så det forslår, lyder det på Slade's »Merry Xmas«.

Ét af forestillingens højdepunkter er en skamløs version af juleevangeliet, hvor Henrik Ipsen er tæt på at fremkalde latterkrampe, da han springer frem som »Manden med tænderne«, der vil have rollen som hyrde på marken og stiller op med får og hyrdestav.

- Jeg leder efter én eller anden kongetype, udspytter hyrden, hvorefter Ipsen forvandler sig til pot-rygende Thomas Blachman, der udgør det for tre vise mænd.

- Han er en stjerne, han har så meget X-Factor. Jeg har taget noget guld, røgelse og myrraskær med - skal nogen ha' et hiv.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk