24. februar 2020
LørdagsJazz i Pakhuset med Niels Jørgen Steen. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

LørdagsJazz i Pakhuset med Niels Jørgen Steen. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jazzveteranen fyldte Pakhuset til bristepunktet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jazzveteranen fyldte Pakhuset til bristepunktet
Odsherred - 20. juli 2019 kl. 19:46
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skuespilleren Tommy Kenter kom for sent til lørdagsjazz, og fik således ikke hørt intronummeret »Idas blues« (da basisten Ida Hvid var den eneste, som ikke havde en solo i nummeret), som kvartetten med Niels Jørgen Steen ved det hvide piano fandt på til lejligheden. Kenter og Steen har et mangeårigt samarbejde bag sig.

- Sikke mange her er. I burde jo ligge nede på stranden i det vejr, lød det fra jazz-legenden, 80-årige Niels Jørgen Steen til de 150 publikummer i et udsolgt Pakhuset i Nykøbing.

En af de mange, der havde sikret sig en siddeplads blandt Pakhusets bjælker var Bente Flyvholm fra Rørvig, der havde taget et par naboer fra bofællesskabet med til Nykøbing.

- Vi er her fordi Niels Jørgen Steen borger for god kvalitet, og så er det jo en mulighed for at komme ud og møde andre mennesker - også nogen man måske ikke kender, fortalte hun lige inden scenen blev intaget af kvartetten som foruden Niels Jørgen Steen bestod af Morten Højring på guitar, Ida Hvid på bas og vikaren Niklas Bardenleben på trommer i Leif Johanssons fravær.

Bente Flyvholm glædede sig i sær til, når bandet var godt opvarmet, for det spredte sig til publikum.

- Så nyder mand det og er ovenpå bagefter og lydbillederne følger en hele dagen, forklarede hun.

Som øl der kilder i ganen
I Pakhuset leverede Niels Jørgen Steen Kvartet spændstig og elegant blues-agtig jazzmusik, der fik fødderne til at vippe og det skummende og kolde krus øl til at kilde lidt ekstra i ganen.

Niels Jørgen Steen er egentlig uddannet boghandler og er selvlært på sit instrument. Siden 1958 har han haft en aktiv karriere som jazzmusiker og har i den grad præget dansk jazz i årtier og i mange forskellige sammenhænge.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk