23. marts 2019
Rikke Mølgaard sammen med Niels Abild ved lørdagens fødselsdagskoncert.
gallery icon

Se billedserie

Rikke Mølgaard sammen med Niels Abild ved lørdagens fødselsdagskoncert.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jazzlegende fejret med fødselsdagssang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jazzlegende fejret med fødselsdagssang
Odsherred - 10. november 2018 kl. 17:25
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Niels Abild har været vant til at stå på en scene de sidste 67 år. Alligevel måtte den rutinerede jazzmusiker og grundlægger af Kansas City Stompers tage brillerne af, og tørre øjnene, da publikum i et tætpakket Pakhuset i Nykøbing lørdag eftermiddag, åbnede fødselsdagskoncert i anledningen af hans 80-års fødselsdag med en fødselsdagssang.

Billetterne til koncerten var blevet revet væk på rekordtid, og musikere var kommet fra nær og fjern for at fejre ikonet.

- Jeg har samlet en række af mine gode venner fra mine mange år i musiklivet. Nogen er fløjet ind fra Italien, fortalte Niels Abild.

Han var især glad for, at orkestrets sangerinde tilbage fra start 80'erne, Pernille Herlevsen, også var mødt op.

- Men vil du ikke godt kalde mig »tidligere sangerinde«, og ikke »gamle sangerinde«, lød det muntert fra Pernille Herlevsen, da Niels Abild bød velkommen.

Kansas City Stompers var på absolut hjemmebane i Pakhuset med besætningen som, udover fødselaren og orkesterleder Niels Abild, bestod af Niels Stuart på saxofon, Nikolaj Bøgelund på trombone, Gert Rostock på bas og Kurt Riedel på trommer, Palle Juul Hansen på klaver, Niels Bugge på guitar og Rikke Mølgaard som sanger.

- Vi har valgt at holde fødselsdagskoncerten her i Nykøbing. Her er altid fuldt hus, og Pakhuset er det mest hyggelige sted at spille på Sjælland, sagde Niels Abild.

Inden han satte klarinetten til læberne og førte publikum med på en festlig rejse med traditionelle jazznumre, havde han en lille opsang til nutidens jazz-scener.

- Der er for lidt traditionel jazz i dag. Der er ikke en skid af det jeg kalder glad jazz, sagde fødselaren.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk