22. september 2021
Pianist Henrik Gunde er tangent-krumtap i humør-trioen Gunde On Garnder, der spiller versioner af melodier, som Errol Garner ville have spillet dem, hvis han kendte dem. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Pianist Henrik Gunde er tangent-krumtap i humør-trioen Gunde On Garnder, der spiller versioner af melodier, som Errol Garner ville have spillet dem, hvis han kendte dem. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Garner blev fejret for fuld udblæsning: Så kom humør-jazzen til festivalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Garner blev fejret for fuld udblæsning: Så kom humør-jazzen til festivalen
Opdateret 04. august 2021 kl. 18:35
Odsherred - 04. august 2021 kl. 17:27
Af Stefan Andreasen

Den verdensberømte, amerikanske jazz-pianist Erroll Garner, kendt for sin markante venstrehånd og farverige, humørfyldte spil, ville være fyldt 100 år i juni, og det markerede den muntre danske trio Gunde On Garner til Nykøbing/Rørvig Jazz Festival onsdag i Kulturhus Pakhuset i Nykøbing

Garner-konceptet er at forandre populær-melodier til ukendelighed, garnere dem i toner, og så lade dem dukke op af disen, så publikum får en »nååå ja, det er jo den....«-oplevelse.

- En ægte »Garner« begynder med et kryptisk forspil, til at starte med ved man ikke, hvad der venter, og så kører det ellers med melodi og masser af swing og en højrehånd, der nærmest spilles som en banjo, forklarede bassist Nicolas Kock.

- Så er der lidt solo, ikke for meget, og så et fælles kor for alle instrumenter, ligesom i et Count Basie-bigband. Det er opskriften på et Errol Garner-nummer, sagde Nicolas Kock.

Til koncerten fik publikum humør-sprudlende, tangent-flintrende garnificeringer af kendte melodier som Karen Jønssons perle »Hvorfor er lykken så lunefuld« og Jacob Gades verdenshit »Tango Jalousie«.

En fantastisk version af Gasolins store ballade »Kloden Drejer Stille Rundt« drejede bestemt ikke langsomt i Gunde on Garners udgave, men drønede derudaf'.

Gunde on Garners arbejdstitel er »songs that could have been played by Erroll Garner - if he had known them«.

Den slags sange fik publikum en hel del smagsprøver på.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk