20. september 2020
Korleder Bjørn Monberg vil igen samle et stort kor til opførelse af Händels populære oratorium »Messias« i Nykøbing Sj. Kirke.
Korleder Bjørn Monberg vil igen samle et stort kor til opførelse af Händels populære oratorium »Messias« i Nykøbing Sj. Kirke.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jagten på korsangere til »Messias« er gået ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jagten på korsangere til »Messias« er gået ind
Odsherred - 23. august 2018 kl. 05:59
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det skal lyde som 10.000 engle, der er helt vilde af glæde, lød det fra dirigent Bjørn Monberg, da han i 2014 indførte et kæmpekor i Nykøbing Sj. Kirke i stemningen i Händels ørehænger »Glory to God in the Highest« fra oratoriet »Messias«.

Nu er Bjørn Monberg igen på jagt efter korsangere, cirka 80, der vil være med til at synge »Messias« i Nykøbing Sj. Kirke. Han har skrevet ud og inviteret sangere i Odsherreds kor til at medvirke.

- Vi har rigtigt mange gode sangere i Odsherreds kor, så det er bare om at komme ud af busken. Det er en stor oplevelse at være med til at opføre »Messias«. Og man behøver ikke være med i et kor i forvejen - alle interesserede er velkomne, siger korlederen.

Der vil til at begynde med være selv-indstudering ud fra noder og øve-cd'er, fulgt op af tre indstuderingsprøver i oktober, tre korprøver i november og en i december op til generalprøve, forpremiere og selve opførelsen lørdag den 8. december.

- Vi synger hele første del af »Messias« - juledelen - og udpluk af anden og tredje del, Halleluja-koret, Amen-koret og de store arer, fortæller Bjørn Monberg.

Ved opførelsen akkompagneres kor og professionelle solister af et orkester på 10 musikere fra det københavnske, klassiske musikmiljø - strygere, trompet, cembalo og orgel.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk