21. november 2018
»Den Heliotropiske By« - en skulptur på 150 meter i diameter - skal efter planen bygges på et stykke jord ved Dragsholm Slot. PR-foto
gallery icon

Se billedserie

»Den Heliotropiske By« - en skulptur på 150 meter i diameter - skal efter planen bygges på et stykke jord ved Dragsholm Slot. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jagten på Olafur Eliassons by fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jagten på Olafur Eliassons by fortsætter
Opdateret 16. januar 2018 kl. 21:35
Odsherred - 16. januar 2018 kl. 21:31
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er halvandet år siden, der sidst har været nyt fremme om arbejdet med at skaffe fondsmidler til at anlægge »Den Heliotropiske By« - et markant, monumentalt land art-værk af verdenskendte Olafur Eliasson - på et stykke jord, doneret af Dragsholm Slot til Odsherred Kommune.

Men det betyder ikke, at den utopiske sol-by til 55 mio. kr. er skrinlagt, fastslår Mads Bøttger, administrende direktør på Dragsholm Slot.

- Det er bare et længere og et sejere træk, end jeg havde forventet. Vi er skiftet til det gear nu, der kræves for at køre et langt, sejt træk. Det betyder bestemt ikke, at projektet er opgivet. Vi arbejder stadig på at gøre fondene interesserede, siger Mads Bøttger.

I efteråret 2015 satte han sig i spidsen for gennemførelse af den arkitektoniske kæmpe-installation »Den Heliotropiske By«, efter at byrådet i Odsherred havde droppet at være økonomisk fundament og havde trukket den million kroner ud, som var sat af i budgettet.

Eliasson-projektet blev oprindeligt lanceret i 2007 i et mindre format som en markering af den nydannede Odsherred Kommune.

- Det har været sværere at få fondene med, end jeg havde forestillet mig. Vi kom ellers godt i gang med en mio. kr. fra Statens Kunstfond i februar 2016, og fantastiske udtalelser fra fonden, og tre mio. kr. fra Poul Johansen Fonden i august 2016. Dragsholm Slot donerede jorden, og Odsherred Kommune vil stå for vedligeholdelsen af værket og det omkringliggende areal og hjælper med fundraising, siger Mads Bøttger.

- Det er bare langt sværere end forventet. Der kommer ikke lige en fond og hiver 50 mio. kr. op af lommen nu, og vi må arbejde virkelig hårdt for det. Men det ville ærgre mig rigtigt meget, hvis Odsherred ikke får det her værk af Olafur Eliasson. Hvornår vil det ellers lykkes at få et værk af en kunstner i hans klasse; en kunstner som oven i købet er opvokset på egnen. Et værk, som har referencer til sol-uret, Solvognen og Odsherred som »Solens Land«, og som smukt indrammer områdets historie. Odsherred har fortjent den skulptur, mener Mads Bøttger.

- Hvis vi lægger Olafur Eliasson-værket ned nu, vil det aldrig kunne genoptages og blive til noget. Olafur er stadig med på projektet - men han vil da gerne snart se fremdrift i det, siger Mads Bøttger.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk