26. september 2020
Administrationen skønner at børne- og uddannelsesudvalget skal finde besparelser på 10 millioner kroner næste år. Foto: Marianne Nielsen
Administrationen skønner at børne- og uddannelsesudvalget skal finde besparelser på 10 millioner kroner næste år. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jagten på 10 millioner er gået ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jagten på 10 millioner er gået ind
Odsherred - 05. december 2019 kl. 15:08
Af Marianne Nielsen

Næsten 10 millioner kroner. Så stort er finansieringsbehovet på børne- og uddannelsesudvalgets budget næste år. Beløbet er et skøn, og selvom administrationen mener at kunne finde besparelser på godt seks millioner kroner, så er der stadig behov for at finde fire millioner.

- Vi skal se på om der er nogle lavthængende frugter, som vi kan plukke. Men da der er tale om et skøn over manglende finansiering, så skal vi passe på og ikke beslutte besparelser, før vi kender den reelle udfordring, siger formand for børne- og uddannelsudvalget Søren With (S), som sammen med udvalgskollegerne tirsdag tog hul på drøftelserne og forsøgte at pejle sig ind på sparemulighederne.

I administrationens beregninger ligger der blandt andet en besparelse på daginstitutionsområdet, men udvalgsformanden understeger, at intet er besluttet endnu.

Han peger samtidig på, at både eftersynet af daginstitutionsområdet og implementeringen af specialundervisningstilbud på folkeskolerne kan ændre på udgifterne og indtægterne og dermed også bundlinjen.

- Og så er det for tidligt at sige noget om, hvor familieafdelingen lander. Det kan lige så godt blive et par millioner bedre end worst case.

I forbindelse med budgetforliget i november har udvalget fået tilført 13 millioner kroner til basisbudgettet. Heraf udgør de seks millioner kroner en etårig omstillingspulje.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk