25. januar 2021
De 12 boliger skal etableres bag den hvide bygning på Vesterbro i Nykøbing. Foto: Torben Andersen
De 12 boliger skal etableres bag den hvide bygning på Vesterbro i Nykøbing. Foto: Torben Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ja til boliger - trods nabomodstand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ja til boliger - trods nabomodstand
Odsherred - 03. april 2020 kl. 16:24
Af Torben Andersen

Når byrådet på sit næste møde forventeligt stemmer for lokalplanen, kan ejeren af en matrikel på Vesterbro gå i gang med at opføre 12 rækkehuse.

Forleden sagde et flertal i miljø- og klimaudvalget ja til lokalplanforslaget, som havde været fire uger i offentlig høring. Der indkom fem høringssvar.

En nabo til matriklen er imod boligprojektet og mener, at vedkommendes matrikel »vil skifte total karakter fra at være en nuværende oase som vi bruger til modvægt af at vores hus ligger helt ud til den befærdede indfaldsvej Vesterbro, til at være en overbegloet have fra en kæmpe parkeringsplads mod vest og en lejekaserne i to etager mod nord utrolig tæt på skel«, skriver naboen, som slutter: »Som helhed er vi stærkt imod planen, som kun fremhæver herligheden for bygherre og ikke tage nogen hensyn til de omkringliggende ca. seks parceller, og ingen overhovedet til os som direkte nabo«.

Udvalgsformand Paw Pedersen (DF) konstaterer, at naboer ikke sjældent er modvillige over for lokalplaner, der medfører nybyggeri.

- Men når man er nabo til en åben grund, må man også forvente, at der kommer noget en dag, siger Paw Pedersen, som gør opmærksom på, at boligprojektet har været undervejs i mange år.

Clark Pratt (EL) stemte som den eneste i udvalget imod lokalplanen. Han mener, at Odsherred som klimakommune og som en geopark, der profilerer sig med bæredygtighed, skal have en dialog med bygherrerne om blandt andet lavenergi-huse og grønne områder, som skal være giftfri og forøge biodiversiteten.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk