15. september 2019
Den israelske kunstner Nurith Lumer-Klabbers gør sine tegninger tre-dimensionelle ved at forlænge stregerne med ståltråd ud i rummet. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Den israelske kunstner Nurith Lumer-Klabbers gør sine tegninger tre-dimensionelle ved at forlænge stregerne med ståltråd ud i rummet. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Israelsk kunstner: Ståltråd får streger til at gro ud fra tegningerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Israelsk kunstner: Ståltråd får streger til at gro ud fra tegningerne
Odsherred - 16. marts 2019 kl. 08:03
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den israelske, dansk bosatte billedkunstner Nurith Lumer-Klabbers, der fra i dag lørdag har stor separat-udstilling i PakhusGalleriet i Nykøbing, sammenligner sine sort-hvide tegninger med at håndskrive på hvidt papir.

- Når man skriver, bruger man sorte bogstaver i forskellige udformninger, men uden de hvide mellemrum kan det skrevne ikke læses. Sådan er det også med tegninger - jeg arbejder med forskellige slags streger, som bogstaver der sættes sammen, og når jeg har opnået den rigtige stemning, er værket færdigt. Det er meget krævende. Man skal være meget ærlig og præcis; et meget klart udtryk. Det kan jeg godt lide, siger Nurith Lumer-Klabbers til dagbladet Nordvestnyt.

- Jeg tager udgangspunkt i en følelse, en fornemmelse eller noget energi, når jeg begynder på et billede. Jo flere streger, der kommer på, jo mere manifisterer billedet sig, og til sidst, når stemningen er indkapslet, taler kunstværket for sig selv. Jeg arbejder meget intuitivt, fortæller Nurith Lumer-Klabbers.

På udstillingen »Black & White«, der har fernisering i dag lørdag, lader hun nogle af sine tegninger blive tre-dimensionelle ved hjælp af ståltråd og hvide ler-fígurer.

- Når man lærer at tegne, lærer man at »snyde« sig til det tre-dimensionelle. Her forbinder jeg mine tegninger »De gående« med hinanden på tværs af rummet ved hjælp af ler-figurer - så bliver de rigtigt tre-dimensionelle. Sådan er det også, når jeg lader ståltråd vokse tre-dimensionelt ud fra tegningerne - stregerne er forlænget ud i rummet, fortæller Nurith Lumer-Klabbers, der er uddannet på kunstakademiet i Jerusalem og har boet i Danmark siden 1982.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk