21. august 2019
Reportage fra event i forbindelse med projektet Odsherred Læser. ¬ Foto: Mik
Reportage fra event i forbindelse med projektet Odsherred Læser. ¬ Foto: Mik
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen nye ønsker til budgettet, tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen nye ønsker til budgettet, tak
Odsherred - 15. marts 2019 kl. 17:04
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I løbet af april og maj skal politikerne i gang med dialogmøder med interessenter, der har en aktie i budgetterne. For børne- og uddannelsesudvalgets vedkommende, så er der lagt op til en snak om rigets tilstand.

- Vi ønsker ikke en lang liste af nye ønsker, der koster penge. For vi ved jo godt, hvad det er for en situation vi er i, så der er ikke nogen nye penge, og det kommer der heller ikke i de kommende år, siger udvalgsformand Søren With (S), med henvisning til de manglende 30 millioner i kassen.

- Vi vil tale med personalet, dem der sidder med det til daglig, om de har ideer til, hvordan vi kan rykke rundt på pengene, så de bruges fornuftigt, siger han videre.

Et af de punkter, som udvalgsformanden gerne ser belyst nærmere er det faktum, at Odsherreds folkeskoler er blandt de dyreste i Danmark målt på udgifter pr. elev.

- Vi har jo landets tredje dyreste folkeskole, og vi vil gerne finde ud af, hvordan kan det være. For ser man på Kalundborg, som også har mange små skoler, så er udgiftsniveauet et helt andet dér. Så vi vil gerne se på om vi gør noget forkert

Ifølge tal fra Danmarks Statistik fra 2018 var nettoudgiften pr. elev i Odsherred 73,363 kroner i 2017. Landsgennemsnittet var i 2017 65.829 kroner pr. elev. I Kalundborg Kommune var nettoudgiften pr. elev 65,663 kroner og i Holbæk Kommune 62,258 kroner pr. elev i 2017.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk