15. oktober 2019
Det er sværere at placere et varmeværk i Rørvig, end det var i Egebjerg. Arkivfoto.
Det er sværere at placere et varmeværk i Rørvig, end det var i Egebjerg. Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen klimakamp i egen baghave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen klimakamp i egen baghave
Odsherred - 24. maj 2019 kl. 17:29
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er sværere, at placere et varmeværk i Rørvig, end det har været for arbejdsgruppen i Egebjerg, siger Peter Arklint, som er med i arbejdsgruppe 4581Varme, som igennem længere tid har undersøgt mulighederne for at etablere et varmeværk i Rørvig.

Senest har gruppen foreslået, at et varmeværk kunne placeres ved byens vandværk, men det har allerede afstedkommet protester. En Rørvig-borger, som bor i nærheden af vandværket, har delt løbesedler ud til naboer til området.

- Jeg undrer mig meget over, at man overhovedet er kommet i tanke om at overveje, at placere et varmeværk ved vandværket, står der blandt andet.

Rørvig-borgeren frygter, at et varmeværk vil forurene drikkevandet, og give »massive udstødningsgasser« fra lastbiler mod den nærliggende børnehave og vuggestue.

Peter Arklint kender ikke til løbesedlerne, men fortæller, at arbejdsgruppen ofte møder modstand.

- Det ærgrer mig. Folk vil gerne gøre noget for klimaet - bare ikke i deres egen baghave. Har vi klimakrise, eller skal vi bare beholde de mange oliefyr i Rørvig, siger han.

Han så hellere, at folk satte sig ind i de oplysninger og mange facts arbejdsgruppen har lagt ind på hjemmesiden, for netop at undgå unødig bekymring hos Rørvig-borgerne.

- Der er ingen grund til, at male fanden på væggen. Der er jo slet ikke truffet en endelig beslutning om hvor varmeværket kan placeres. Vi undersøger bare området ved vandværket som en mulighed. Det koster 3000 kroner per meter fjernvarmerør, så det er mest hensigtsmæssigt, hvis det kan placeres inde i byen, siger Peter Arklint.

hen

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk