24. september 2021
Dragsholm Sparekasse indfører negative renter for kunder med mere end 350.000 kroner på kontoen fra 1. januar 2021. Foto: Preben Moth
Dragsholm Sparekasse indfører negative renter for kunder med mere end 350.000 kroner på kontoen fra 1. januar 2021. Foto: Preben Moth
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indlån presser: Indfører negativ rente i 2021

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indlån presser: Indfører negativ rente i 2021
Odsherred - 26. august 2020 kl. 15:48

Fra årsskiftet indfører Dargsholm Sparekasse minusrenter.

arrow Læs også: Sparekasse øger overskuddet og kunder strømmer til

I en længere periode har Dragsholm Sparekasse oplevet en betydelig stigning i indlånet. Alene i de første seks måneder af 2020 er indlånet øget med lidt mere end 10 procent, og bare for juli måned, der ligger udenfor halvårsregnskabets opgørelse er indlånet steget med 65 millioner kroner.

-Jeg tror vi er et af de sidste institutter, der ikke allerede har indført negativ rente, hverken for erhvervskunder eller privatkunder, siger sparekassens direktør, Claus Seiling, der kan fortælle om folk, der ringer specifikt og spørger til rente-situationen og gerne vil flytte deres engagement fra andre pengeinstitutter, for at undgå negativ forrentning af deres formue.

- Det vil vi også gerne, men så skal det være hele deres engagement. Vi ville ikke bare parkeringsbank, hvor kunder flytter deres mange penge over, som så står til nul procent i rente, mens vi så skal betale minusrente til Nationalbanken, siger sparekassedirektøren.

- Et unødigt pres
Det massivt stigende indlån er derfor med til at presse Sparekassens indtjening, idet Sparekassen har placeret en del af indlånet i Nationalbanken til en indlånsrente der p.t. ligger på minus 0,6 procent.

- Det er ikke noget vi tjener penge på. Vi taber faktisk penge på det, siger Dragsholm Sparekasse har hidtil ikke opkrævet negative indlånsrenter hos kunderne til at dække Sparekassens omkostning i den forbindelse, men der en tabsgivende forretning for Sparekassen, og det sætter os under et unødigt pres.

Derfor har sparekassen i forbindelse med behandlingen af halvårsregnskabet besluttet at ændre på den model pr. 1. januar 2021.

Over 350.000 kr. på konto
Det betyder, at kunder med et indestående over 350.000 kr. vil skulle betale den omkostning, som sparekassen har ved at placere pengene i Nationalbanken.

- Det er overhovedet ikke noget, vi tjener penge på, men kunden betaler den omkostning vi har, fastslår Claus Seiling.

De berørte kunder vil blive kontaktet hurtigts muligt med yderligere information om renteændringerne fra årsskiftet.

arrow Pengeinstitut klar med corona-hjælpekasse på 2,7 mio. kr.
26. august 2020 kl. 13:11 Opdateret: kl. 15:28
arrow Kunderne strømmer til sparekasse
26. august 2020 kl. 08:11 Opdateret: kl. 08:55
arrow Sparekasse: Vi hjælper så mange som vi overhovedet kan
08. april 2020 kl. 06:47 Opdateret: kl. 08:17
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk