21. september 2020
Fårevejle. Skolestart på Skolen på Fjorden. 0A. ¬ Foto: Peter Andersen
Fårevejle. Skolestart på Skolen på Fjorden. 0A. ¬ Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ikke penge til tidlig indsats, der virker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikke penge til tidlig indsats, der virker
Odsherred - 18. november 2019 kl. 12:56
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvom implementeringen af dele af den såkaldte Sverigesmodel i Fårevejle, tegner lovende med færre underretninger og fald i antallet af børnesager, er der ikke der ikke penge til at udbrede og implementere metoden for en tidlig indsats til resten af kommunen.

- Vi står ikke lige og har en halv eller en hel million til at investere yderligere. Det er noget, der må sprede sig som ringe i vandet. Vi er jo nødt til at starte med at se om vi kan få elimineret antallet af børnesager, før vi kan finde økonomien til at investere yderligere, siger formand for børne- og uddannelsesudvalget, Søren With (S) med henvisning til den stigning i antallet af børnesager, som Odsherred har oplevet i en årrække.

I december sidste år godkendte gav udvalget grønt lys og 400.000 kroner til at afprøve dele af den svenske måde at styrke sagsbehandlingen af udsatte familier i Fårevejleområdet i årene 2019-2021.

Sverigesmodellen fokuserer på en tæt og koordinerende opfølgning i tæt samspil med dagtilbud og skoler i lokalområdet, tidlig opsporing af problemer med trivsel, ressourceinvestering. Rådgiveren bruger sin egen faglighed og tid i det sociale arbejde, men har til gengæld har færre sager på sit bord.

De medarbejdere i kommunen, der nu afprøver modellen, er derfor naturligt nok blev døbt Fårevejleteamet.

Selvom pengepungen i udvalget er tom, peger tilgangen til den tidlige indsats i en positiv retning, erkender udvalgsformanden.

- Der er et fald i antallet af sager fra Fårevejle-området, der kommer markant færre underretninger, og jeg får sågar opkald fra forældre, der fortæller, at der er et godt klima på skolen og at deres børn er blevet glade for at gå i skole igen. Vi får mange positive meldinger fra det område, fortæller udvalgsformanden.

Fårevejle blev i sin tid udpeget til forsøget med den svenske model af Familieafdelingen, fordi det var et af de hårdest belastede områder i kommunen. Det var der var de største udfordringer og de tungeste sager.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk