3. august 2021
Det skotske højlandskvæg må ikke længere få tilskudsfoder på grund af nye fredningsbestemmelser i området. Foto: John-Erik Hørdum.
gallery icon

Se billedserie

Det skotske højlandskvæg må ikke længere få tilskudsfoder på grund af nye fredningsbestemmelser i området. Foto: John-Erik Hørdum.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: I strid med dyreværnsloven: Fredning forbyder fodring af dyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I strid med dyreværnsloven: Fredning forbyder fodring af dyr
Odsherred - 25. april 2021 kl. 13:56
Af Helene Nielsen

I disse dage hygger højlandskvæget sig på de grønne folde i Veddinge Bakker. I perioder hvor der ikke er så meget græs på bakkerne, har ejerne af kvæget mulighed for at tilskudsfodre med hø eller foder, så de langhårede køer kan klare sig igennem vinteren og efteråret, uden at sulte. Den 27. april skal byrådet godkende et forslag om fredning af Skamlebæksletten og Veddinge Bakker, som i høj grad bekymrer de lokale lodsejere. En paragraf i fredningsbestemmelserne betyder nemlig, at de ikke må give tilskudsfoder til deres dyr, fordi dyrene indgår i naturplejen af området.

arrow Læs også: Store konsekvenser for lodsejere ved fredning Veddinge Bakker

- Det er uacceptabelt og i strid med dyrevelfærdsloven, hvis man ikke må fodre sine dyr, hvis det kniber. Det krav må fjernes fra fredningsforslaget. Også ud fra en betragtning om, at det kun har marginal indflydelse på naturkvaliteten, hvis fodringen udføres hensigtsmæssigt, siger Else Enemark, som er lodsejer og har dyr i området og, er uddannet dyrlæge.

Hun tror ikke det kan lade sig gøre, at have køer i området hvis fredningsbestemmelserne gennemføres.

- Der er slet ikke basis for tilstrækkelig føde til dyrene vinteren igennem på denne jordtype. For os og vores naboer vil forbud mod tilskudsfodring betyde, at vi ikke kan have køer, siger Else Enemark.

Lodsejerne får opbakning af byrådsmedlem Thomas Nicolaisen (B), som var med til at beslutte, at området skulle fredes i juni sidste år, og beklager, at han ikke var opmærksom på, hvor omfattende den har været for de lokale lodsejere og deres dyr.

- Jeg er helt på linje med lodsejerne, men har dykket ned i sagen, og har fra administrationen fået besked om, at lodsejerne vil være bedre stillet, når sagen overgår fra kommunen til Fredningsnævnet. Så har de bedre mulighed for at få medhold i en klage over forbud mod fodertilskud, siger Thomas Nicolaisen.

arrow Administrationen vildleder politikere i fredningssag
26. april 2021 kl. 10:21 Opdateret: kl. 10:21
arrow Højlandskvæg er midtpunkt i naturfredningssag
21. december 2020 kl. 09:27 Opdateret: kl. 01:32
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk