1. november 2020
Bygningen, der huser Hørve Bibliotek, er i en sørgelig forfatning og er ikke egnet til biblioteksbrug på sigt. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Bygningen, der huser Hørve Bibliotek, er i en sørgelig forfatning og er ikke egnet til biblioteksbrug på sigt. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvor skal biblioteket ligge? Hørve kaster igen ideer på bordet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvor skal biblioteket ligge? Hørve kaster igen ideer på bordet
Odsherred - 24. september 2019 kl. 08:45

Af Marianne Nielsen
Debatten om bibliotekets fremtid i Hørve er genoplivet. Det sker, fordi et tilbud fra et par lokale håndværkere der kunne have reddet biblioteket i den nuværende bygning og samtidig etablere en lejebolig bliver ikke til noget.

arrow Læs også: With: Stationsbygningen for stor til bibliotek

Håndværkeren Bjarne Becker havde sammen med en lokal tømrer foreslået kommunen at renovere bygningen på Vallekildevej 9, mod at overtage førstesalen, som de ville istandsætte og leje ud.

Kommunens jurister har nu fundet ud af, at den model ikke kan realiseres, og i forsøget på at finde en anden løsning, var der mandag eftermiddag møde mellem kommunale repræsentanter og en række lokale aktører, blandt andre Ulla Margrethe Hansen, hallens bestyrelsesformand Jens Lundgaard, friskoleleder Bo Espersen, afdelingsleder på Hørve Skole Susanne Kerndrup og Søren With (S).

- Der var en energi og en lyst til at tale om mulighederne, for der skal findes en løsning, der tilgodeser de behov byen har i forhold til et bibliotek. Og der er nye placeringer, der er kastet op i luften. Hvor det lander ved vi ikke endnu, fortæller Søren With til Nordvestnyt.

Han fortæller, at den lokale folkeskole ikke er afvisende overfor fornyede overvejelser om en placering der, men også det lokale plejehjem, Bakkegården, har måske ledige kvadratmetre.

Bygningen trænger til en omfattende renovering, men nu bliver det op til økonomiudvalget om ejendommen kommer på salgslisten.

Imens arbejder en arbejdsgruppe videre med en række forslag frem til næste møde den 9. oktober.

arrow Nu tror de på det: Budgetmillion gav boost til biblioteks-flytning
11. oktober 2019 kl. 05:59 Opdateret: kl. 11:04
arrow Håndværker vil redde truet bibliotek
10. januar 2019 kl. 15:10 Opdateret: kl. 10:44
arrow Læste højt hele dagen for at bevare biblioteket
22. april 2018 kl. 06:09 Opdateret: kl. 15:09
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk