20. oktober 2021
- Vi er begyndt at kigge på en plan B, hvis Vig Festival skulle blive udskudt endnu en gang, siger Lars Gjerlufsen. Foto: Per Christensen
- Vi er begyndt at kigge på en plan B, hvis Vig Festival skulle blive udskudt endnu en gang, siger Lars Gjerlufsen. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvis Vig Festival tvinges til aflysning, er der en Plan B på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Hvis Vig Festival tvinges til aflysning, er der en Plan B på vej
Opdateret 28. april 2021 kl. 10:14
Odsherred - 28. april 2021 kl. 06:15
Af Stefan Andreasen

Meget tyder på, at regeringen vil følge ekspertgruppens anbefalinger om at de store festivaler, når det gælder nej til camping, arealkrav og sektions-opdeling, og hvis det sker vil det umuliggøre en Vig Festival indenfor de rammer, som der er solgt billetter til.

arrow Læs også: Vig Festival arbejder videre med Plan B: Koncerter på vej i festivaldagene

Derfor er bestyrelsesformand Lars Gjerlufsen seriøst begyndt at overveje en alternativ plan - store en-dages koncerter i Vig til sommer efter Grøn-modellen - hvis ekspertgruppens festival-anbefalinger bliver til virkelighed.

- Vi er begyndt at kigge på en plan B, hvis Vig Festival skulle blive udskudt endnu en gang.

- Der skal bare ske noget i Vig til sommer, så vi viser, at vi stadig er her.

- Men nu må vi lige se, hvad det munder ud i. Vi håber stadig, men jeg har efterhånden svært ved at tro på, at camping bliver tilladt, og det bliver nok også noget med et publikums-loft, areal-krav og opdeling i sektioner, siger Lars Gjerlufsen.

- Det er ikke os, der aflyser Vig Festival; det vil i så fald være myndighederne, fordi de gør det umuligt for os, i forhold til det koncept, vi har solgt billetter til, siger Lars Gjerlufsen.

- Som det ser ud lige nu efter ekspertgruppens anbefalinger, virker det ret klart, hvad der ikke vil kunne lade sig gøre. Men vi savner nogle svar på, hvad der kan lade sig gøre, hvis vi skal til at planlægge noget alternativt i Vig til sommer.

- Vi mangler nogle datoer for, hvornår vi går fra den ene fase til den næste. En dato for, hvornår vi eksempelvis må gå fra 200 til 2000 personer til en koncert - og videre til de 4000-6000 mennesker.

- Og så et svar på areal-kravet - om det er fire kvadratmeter pr. gæst? Det er jo et helt uoverskueligt antal kvadratmeter, der så skal til, hvis man skal samle 6000 mennesker i tre sektioner med 2000 i hver.

- Jeg kan godt forstå, at der skal luft og plads til, og at der skal være egen indgang og toiletter og øl- og madboder. Men det her areal-krav virker helt absurd, siger Lars Gjerlufsen.

- Vi har brug for afklaring på nogle nøgle-spørgsmål, så vi kan gå i gang med at planlægge sikkert i forhold til endages-koncerter, og gøre projektet klart, hvis det viser sig, at kravene aflyser Vig Festival, siger Lars Gjerlufsen.

Han forestiller sig store en-dages koncerter i Vig i juli måned - samme måned, som Vig Festival er planlagt til at løbe af stablen.

arrow Odsherreds foreninger går glip af festival-millioner
05. maj 2021 kl. 13:59 Opdateret: kl. 13:59
arrow Vig Festivals bestyrelse i arbejdstøjet: Vi giver ikke op
05. maj 2021 kl. 09:30 Opdateret: kl. 09:33
arrow Endnu en festival aflyser: Vi er knuste
04. maj 2021 kl. 21:47 Opdateret: kl. 21:47
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk