25. februar 2020
Better Lübbert tiltrækker opmærksomhed med store, klassiske, profilerede gulv-krukker - i baggrunden ko-portrætter af Charlotte Bøgh. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Better Lübbert tiltrækker opmærksomhed med store, klassiske, profilerede gulv-krukker - i baggrunden ko-portrætter af Charlotte Bøgh. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Huset i Asnæs - med nye friske kræfter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Huset i Asnæs - med nye friske kræfter
Odsherred - 01. november 2019 kl. 21:38
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Husets egne kunstnere har på den nye, store fællesudstilling, med fernisering lørdag, indtaget de fleste etage-meter i den kollektivt drevne udstillingsbygning i Asnæs.

Fem af kunstnerne er nytiltrådte i fællesskabet - keramikerne Lis Biggas og Better Lübbert, og billedkunstnerne Morten Tillitz, Bjarne Werner Sørensen og Charlotte Bøgh.

Det har givet ny luft, power, spræl og friskhed til Huset, hvilket mærkes tydeligt på udstillingen, hvor de fem nye har fået hver deres lille afdeling til at præsentere værker.

Better Lübbert tiltrækker med det samme øjets opmærksomhed med sine store, klassiske, profilerede gulv-krukker med spor af den keramiske arbejdsproces i overfladen og de mindre, mere elegante, ornamenterede, porcelæns-agtige krukker med sorte figurer, der slynger sig om hele overfladen.

Lis Biggas er skulpturel og relief-orienteret i sin keramik med organisk udtryk, og der indgår ofte et fiske-tema i udsmykningen, for eksempel en havtaske og en ålekvabbe.

Morten Tillitz er en sprællende kunstner med ben i flere lejre - både keramikken og maleriet. Hans keramik er strittende skulpturel, og hans små malerier er finurlige og byder på små hverdags-fortællinger; de tangerer træsnit og objekt-kunst, hvor rammen indgår som en del af værket.

Bjarne Werner Sørensen er svulmende ekspressiv i sine organiske farve-eksplosioner i malerier og tryk - som abstraktioner over sommerfuglevinger, blade, blomster og skyer. Der er også knald på farverne i Charlotte Bøghs portrætter af tyre og køer i nuancer af rødt, grønt og blåt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk