30. september 2020
Spiludviklingslærer Henrik Kragh har designet og 3D-printet det nye ekstraudstyr. Koppen trykkes ind mod vippearmen, der så aktiverer tap-hanen. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Spiludviklingslærer Henrik Kragh har designet og 3D-printet det nye ekstraudstyr. Koppen trykkes ind mod vippearmen, der så aktiverer tap-hanen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hurra for opfindsomhed: Ny opfindelse corona-sikrer kaffeautomat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hurra for opfindsomhed: Ny opfindelse corona-sikrer kaffeautomat
Odsherred - 03. juni 2020 kl. 17:09
Af Stefan Andreasen

Der er blevet nytænkt og udviklet på Vallekilde Højskole for at leve op til corona-retningslinjerne i forbindelse med elevernes tilbagevenden i pinsen.

- Der er også noget sjovt og energigivende ved den her åbningsproces, fremfor nedlukningens stilstand.

- Det er meningsfuldt arbejde at tænke i løsninger. For eksempel hvordan vi får en anden, mere automatiseret funktion på vores kaffeautomat, som alle elever ellers skal hen og trykke på med fingrene, siger forstander Torben Smidt Hansen.

- Med flere hundrede tommelfingre om dagen er det en velbesøgt kontaktflade. Så hvad gør vi med den lille vippetap, der sørger for, at kaffen kommer ud af automaten? siger forstanderen.

Løsningen er kommet fra højskolens spiludviklingslærer, Henrik Kragh, der har designet og 3D-printet et nyt ekstraudstyr, der monteres på kaffe- og teautomaterne.

Koppen trykkes ind mod den nye vippearm, der så aktiverer taphanen. Og vupti - kaffe i koppen.

- Nu kan man tage kaffe helt uden at røre ved tappen. Hurra for opfindsomheden og hurra for sikker kaffe, siger forstanderen.

Højskolens opfindsomme folk har også fundet andre smarte løsninger, der guider eleverne til at overholde retningslinjerne, såkaldt nudging.

Der er kommet færdselstavler på gulvet og hængt humoristiske omdigtninger af klassikere fra højskolesangbogen op.

Den omskrevne tekst til »Du kom med alt det der var dig« og »Noget om helte« er blevet til synstavler, der stilfærdigt minder om at vaske hænder, holde afstand og bruge håndsprit.

- Samlingen af små, vigtige detaljer, kan skabe et nyt, stort flow på en højskole. Ændre bevægemønstre, siger Torben Smidt Hansen.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk