22. september 2021
Selv de dumme svin kan lide Jesper Fredslund Davidsen, som dog ikke beskylder sine grise i folden for at være hverken dumme eller svin.
gallery icon

Se billedserie

Selv de dumme svin kan lide Jesper Fredslund Davidsen, som dog ikke beskylder sine grise i folden for at være hverken dumme eller svin.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Humørbombe: Selv de dumme svin kan lide ham

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Humørbombe: Selv de dumme svin kan lide ham
Odsherred - 25. juli 2021 kl. 13:21
Af Helene Nielsen

- Han er en ung mand, som alle i byen kender som en uhyre hjælpsom mand, der ikke er bange for at blande sig i debatter, der har med vores lokalsamfund og vores landsby at gøre, og som lægger utrolig mange timer i, at fællesskabet har det godt i vores lille hyggelige by, lød skudsmålet fra oldermand i Høve Bylaug, Peter Arnfeldt, da han for nylig overrakte lavets årlige humørpris til den lokale landmand Jesper Fredslund Davidsen.

Jesper Fredslund Davidsen er driftsleder og fodermester på Sandgaarden for enden af Høve Stræde, og bor i Høve by med sin kone Jette, som han har været gift med i 21 år. Ægteparret har en datter på 20 år og en søn på 15 år.

Jesper Fredslund Davidsen sidder i menighedsrådet og er kirkeværge ved Asnæs Kirke. Han var involveret i Høve Friskole og tog de sidste hårde måneder som formand, inden skolen lukkede i 2016. Han er også politisk aktiv, Senest har han meldt sig til en post i bestyrelsen i den lokale liste Nyt Odsherred.

- Men jeg stiller ikke op til valget, understreger han.

Bondefødt og kvajet opdraget

Jesper Fredslund Davidsen voksede op på en landejendom i Tingtved lidt udenfor Holbæk.

- Ja, jeg er bondefødt og kvajet opdraget, siger han med en snert af stolthed i stemmen.

Han har altid vidst, at han ville være landmand. Så selv om de sidste skoleår blev tilbragt på grundskolen på Stenhus i Holbæk, fortsatte den unge knægt ikke i gymnasiet, men begyndte som landbrugselev direkte efter 9. klasse.

På Sandgaarden bor der 800 høns og 15 ammekøer af racen viking red. Men der bor også 500 ænder, 28 gæs, slagtekyllinger og 10 frilandsgrise, og en hel del katte.

- Jeg kan godt lide dyr. Men bortset fra kattene, så er der jo ikke tale om kæledyr. Selv om vores dyr er håndtamme og skal have det godt, så længe de lever, så er målet med dem, at de skal ende som produkter i vores gårdbutik, siger han.

Kører selv køerne til slagtning

Hønsene sidder på Jesper Fredslund Davidsens skuldre, når der samles æg. Køerne får aldrig en grime eller et reb på. De følger efter ham. Selv når de skal til slagtning, går de frivilligt ind i traileren, og han kører dem selv.

- Det er jo mig, de kender, siger han.

Grisene oppe på bakken kommer da også gladeligt hen for at blive kløet på de beskidte muler.

- De dumme svin synes også jeg er sjov, siger han.

Planen er, at han og resten af familien indenfor en overskuelig fremtid flytter fra byhuset i Høve til hovedhuset på Sandgaarden,

En kunde i gårdbutikken kommer hen og spørger efter bacon.

- Det er udsolgt. Vi har nogle enkelte baconsider, men de går stadigvæk oppe på marken, siger Jesper Fredslund Davidsen og griner.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk