10. juli 2020
»Welcome home« stod der på party-ballonerne, der var hængt op i træerne som velkomst, da eleverne vendte tilbage. Foto: Den Rytmiske Højskole
gallery icon

Se billedserie

»Welcome home« stod der på party-ballonerne, der var hængt op i træerne som velkomst, da eleverne vendte tilbage. Foto: Den Rytmiske Højskole
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjem til højskolen: Balloner og gensynsglæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjem til højskolen: Balloner og gensynsglæde
Odsherred - 28. maj 2020 kl. 09:30
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Så er der igen liv i Den Rytmiske Højskoles gule huse - eleverne er tilbage efter at have været hjemsendt siden midt i marts.

Højskoleforstander Lars Gjerlufsen havde købt rigeligt af de spraglede, flyvske party-balloner med teksten »Welcome home«.

De var hængt iøjnefaldende op i træerne og bød sammen med det hejste dannebrogs-flag eleverne på Den Rytmiske Højskole velkommen hjem - onsdag kom de sivende tilbage til den højskole, som de blev hjemsendt fra i midten af marts, da corona-nedlukningen skar deres højskoleophold over.

- Det skal da se festligt ud, når de kommer tilbage. Der skal ikke være et øje tørt, sagde Lars Gjerlufsen inden de første elever ankom.

Og senere på onsdagen:

- Der er bare stor gensynsglæde. Det minder om stemningen til en gammel-elev-dag, hvor de ikke har set hinanden i lang tid, lød det fra Lars Gjerlufsen efter at have sagt velkommen hjem til højre og venstre.

Nu venter fire ugers intenst og komprimeret ophold, der skal kulminere i en stor koncert på udendørs-scenen i den sidste uge.

Men først er der lige nogle spritnye corana-retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen - en ny husorden - som skal indarbejdes, blandt andet nye rengørings- og håndhygiejne-rutiner.

Eleverne inddeles i familiegrupper, der ifølge retningslinjerne må rumme op til 20 personer.

- Det betyder, at vores huse med plads til 10-12 elever kan fungere som hver sin familiegruppe, siger Lars Gjerlufsen.

Han glæder sig over, at der ikke kun må være otte i hver familie som på efterskolerne.

Medlemmerne af familiegrupperne skal spise sammen, sove sammen, dele bad og toilet med hinanden. De må kramme indenfor familien - ellers ikke.

Familiegruppen er også basen for isolation, hvis der skulle snige sig corona-virus ind.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk