22. juli 2019
Container-branden blev formentlig antændt under festival-håndværkernes halvtag, og varmen gjorde  containeren med el-kabler gloende. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Container-branden blev formentlig antændt under festival-håndværkernes halvtag, og varmen gjorde containeren med el-kabler gloende. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjælpen er på vej til Vig Festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjælpen er på vej til Vig Festival
Opdateret 14. marts 2019 kl. 16:46
Odsherred - 14. marts 2019 kl. 09:40
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Midt i frustrationerne over lørdagens påsatte container-brand på Vig Festivals opbevaringsplads, der ødelagde festivalens kilometervis af el-kabler, glæder festivalformand Ole Larsen sig over de mange hjælpsomme henvendelser, han modtager fra medlevende borgere på mail og telefon.

- Vi kan mærke, at der er stor opbakning fra vores frivillige, der tilbyder at komme og hjælpe med at få beholdningen af el-kabler op at stå igen og være med til at genopbygge den brændte håndværkerby og værkstedet, siger Ole Larsen.

- Den er også gået længere ud i landet, så vi får tilbud om hjælp fra andre steder. Blandt andet har jeg fået en henvendelse fra Metro-byggeriet i København, der har en masse el-kabler, de skal sælge ud af. Vi mærker en stor opbakning alle vegne fra, og det er rart. Folk vil virkelig gerne hjælpe os, siger formanden.

- Der skal bruges mange, mange frivillige timer på at genoprette alt det, der er tabt ved container-branden. Men det her giver os håb om, at det kan lade sig gøre. Selvfølgelig er det super ærgerligt, at vi nu skal bruge tid på at følge op på skaderne efter branden. Men der skal nok blive festival til sommer. Vi er udfordret, men det skal nok lykkes, vurderer formanden.

I øjeblikket er bestyrelsesmedlem Jesper Hagelund i samarbejde med festivalens team-ledere i gang med at få overblik over, hvilke el-kabler, lyskæder og andet el-grej, der var i el-containeren, og hvad der gik til i branden i de andre containere - forskelligt materiel som festivalens teams havde opbevaret.

Der var ikke direkte brand i containeren med el-kablerne, men strålevarmen fra branden under halvtaget gjorde skibs-containeren gloende, så el-kablerne smeltede og blev beskadiget.

Festivalformand Ole Larsen anslår, at skaderne løber op i over en halv mio. kr.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk