31. juli 2021
Fem store fotostater fra det tidligere sindssygehospitals historie er blevet indrammet af massive egetræsrammer. Foto: Claus Starup
gallery icon

Se billedserie

Fem store fotostater fra det tidligere sindssygehospitals historie er blevet indrammet af massive egetræsrammer. Foto: Claus Starup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Historiske billeder hængt op i kæmpe stort format

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historiske billeder hængt op i kæmpe stort format
Odsherred - 18. juni 2021 kl. 14:48
Af Torben Andersen

Den gamle festsal i Annebergparken, der blev brugt til fester, teater og filmfremvisning for patienter og ansatte på det tidligere sindssygehospital, har gennem de sidste par måneder gennemgået en grundig renovering og malet op i de oprindelige farver.

Som kronen på værket er der produceret fem kæmpe fotostater fra hospitalets historie, der er blevet indrammet af store massive egetræsrammer, der selvfølgelig er specialdesignede og håndlavede på Kulturparkens eget snedkeri, der ligger i forlængelse af festsalen.

Billederne er nøje udvalgt fra de ca. 4000 fotos, som Psykiatrisk Museum har samlet og velvilligt stillet til rådighed for Anneberg Kulturpark.

- Oftest er det de mørke og dystre sider fra hospitalets historie, der bliver vist frem, men her har vi forsøgt at vise nogle situationer, der udstråler glæde, kærlighed og omsorg. Det er billeder, der varmer, siger kulturparkens ejer, Gitte Klausen, i en pressemeddelelse.

Glæde, kærlighed og omsorg for råvarerne er de samme associationer, man får, når Claus Henriksen tryller med lokale ingredienser fra Odsherred. Festsalen fungerer i øjeblikket som serveringslokale for Restaurant ATOM, der er Claus Henriksens første restaurant i Anneberg Kulturpark.

Senere på året åbner Restaurant MOTA, der får til huse i de tilstødende lokaler. Konceptet for MOTA er stadig en hemmelighed, men lidt af sløret bliver løftet, når Claus Henriksen på udvalgte datoer, får besøg af gode venner fra den gastronomiske verden.

- Vi skal underholde publikum, men det er også et seriøst forsøg på at sætte fokus på kvalitet, klima og lokale fødevarer, siger Claus Henriksen.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk